Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Vårens finaste koftor – 11 stilsäkra köp

13 mar, 2024 
koftor för dam vår 2024
Koftan är en riktig klassiker – men också särskilt trendig den här säsongen! Här listar vi vårens snyggaste cardigans, som passar såväl till kontoret som till hemmamyset.
Annons
Feminas modechefs avslappnade favoriterBrand logo
Feminas modechefs avslappnade favoriter

Koftan är som bekant en klassisk favorit. Det finns ändlöst många sätt att styla och matcha koftan på, och dessutom är den ett perfekt lager-på-lager-plagg som kan bidra med värme. Under vårmånaderna där temperaturen kan svänga från solig värme till snöblandat regn på ett kick är den alltså en fantastisk garderobshjälte.

Just nu är koftan också extra trendig. Vi ser exempelvis mycket av den klassiska finstickade, tajta koftan, men också av mer iögonfallande varianter såsom koftor med knyt eller med mer kreativa knäppningar.

Annons

Så stylar du koftan i vår

Har du redan en snygg kofta hemma i garderoben, men behöver inspiration till hur du kan styla den? Här är några tips på hur du bär koftan riktigt snyggt i vår:

  • En finstickad kortare kofta är fin ihop med ett par matchande stickade hotpants. Med de stickade kortkorta shortsen kan du hänga på den rådande byxlösa trenden, men behålla lite värme.

  • Para ihop din kofta med ett par trendiga oversized jeans i vår. Med en figurnära kofta får du till en snygg kontrast mot de ledigt sittande jeansen.

  • Experimentera med olika knäppningar! Du behöver inte ha alla knappar knäppta på din kofta, särskilt inte när värmen kryper på. Du kan exempelvis bära en t-shirt under din kofta och bara knäppa den översta knappen, eller inte ha någonting alls under och bara ha en eller några få knappar knäppta i mitten.

  • Vill du ha en kyligare men fortfarande elegant look under varma dagar? Styla din kofta med ett par dressade trekvartsbyxor – det är verkligen säsongens it-byxa!

  • Den tajta koftan kan kännas damig, men du kan kontrastera den med klassiska kontorsplagg som kostymbyxor, portfölj och ett par loafers á la den pågående corp core-trenden.

  • Kofta + kjol = sant! Att para ihop en kofta meden kjol behöver inte kännas preppy (även om den stilen också är supersnygg!). Med exempelvis en transparent kjol och plagg med attityd får looken ett helt annat uttryck. Inspireras av stylisten Hanna MW exempelvis!

Snygga koftor för dam 2024

Vill du investera i en kofta att bära och älska i år framöver? Här listar vi elva snygga koftor som finns i butik just nu!

1. Beige kofta i merinoull, Dagmar

Tjock kofta i mjuk merinoull med en något oversized siluett och V-ringning. Framtill har koftan dolda knappar. Perfekt när det inte riktigt är t-shirt-väder ännu, men jackan ändå känns för varm.

beige tjock kofta i merino ull för dam från dagmar
Klicka på bilden för att komma direkt till koftan.

2. Svart stickad bolero, Dagmar

Stickad bolero från Dagmar, tillverkad av mjukt och fluffigt borstat alpackagarn. Koftan kan bäras året om och både till vardags och fest. Addera både stil och värme till din axelbandslösa partytopp med boleron till exempel!

Annons
svart stickad bolero kofta för dam från dagmar
Klicka på bilden för att komma direkt till boleron.

3. Tunn finstickad kofta i kashmir, Arket

Grå kashmirkofta med knäppning, ribbade detaljer och en figurnära passform. Den här modellen är extra trendig den här säsongen!

grå tunn kofta i kashmir från arker
Klicka på bilden för att komma direkt till koftan.

4. Kort svart kofta med fickor, COS

Klassisk stickad cardigan med normal passform, rund halsringning och två fickor framtill.

Annons
svart stickad kofta för dam från cos
Klicka på bilden för att komma direkt till koftan.

5. Svart kofta med fransar, By Malene Birger

Löst sittande stor kofta från By Malene Birger, med trendiga dekorativa fransar.

svart kofta med fransar från by malene birger
Klicka på bilden för att komma direkt till koftan.

6. Stickad grå cardigan, & Other Stories

Långärmad, v-ringad cardigan i en alpacka- och merinoullblandning, som knäpps med tre knappar. Koftan är i en kortare modell, men har en något oversized passform.

Annons
grå finstickad kofta för dam från & other stories
Klicka på bilden för att komma direkt till koftan.

7. Tunn svart kofta, Jacquemus

Mjuk nätt kofta från Jacquemus i en stretchig viskosblandning. Koftan är i en kortare modell med långa ärmar och försluts med en guldig logga framtill.

svart nätt kofta för dam från jacquemus
Klicka på bilden för att komma direkt till koftan.

8. Lång stickad svart kofta, COS

Stickad ullkofta i en oversized passform, med ribbade slag och stora knappar. Riktigt härlig att gosa in sig i – perfekt till helgmyset!

Annons
svart tjock ull kofta för dam från cos
Klicka på bilden för att komma direkt till koftan.

9. Vit kabelstickad kofta, Baum und Pferdgarten

Kabelstickad kofta med knytbälte, klädda knappar och blommiga detaljer i grönt från Baum und Pferdgarten. Koftan är ribbstickad i fållen och ärmsluten – och är i 80 procent ull.

vit kabelstickad kofta med blommor från baum und pferdgarten
Klicka på bilden för att komma direkt till koftan.

10. V-ringad grå cardigan, Ganni

Grå ribbstickad kofta med dekorativa knappar och fickor framtill, från Ganni.

Annons
grå kofta för dam från ganni
Klicka på bilden för att komma direkt till koftan.

11. Brun kofta i kashmir, Arket

Lyxig brun kofta i mjuk återvunnen kasmir och ull. Koftan har ribbade muddar, kontrasterande stora knappar och v-ringning.

brun kofta i kashmir för dam från arket
Klicka på bilden för att komma direkt till koftan.
Annons