Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Lindex skrotar "Generous" – i höstkampanjen finns alla storlekar

13 sep, 2016 
AvThowe Wagner Larsson
I höst integrerar Lindex stora storlekar i alla sina modekoncept, vilket innebär att det tidigare plus size-konceptet Generous försvinner.
Annons

Tidigare har Lindex bara haft större storlekar på utvalda delar av sortimentet, ett så kallat Generous-sortiment. Inför höstens kampanj Fall Fashion Heroes integrerar man alla storlekar – och initiativet har mottagits med otroligt positiva reaktioner, enligt Annika Hedin, designchef Lindex.

plus size 2
Ashley Graham

– Det är fantastiskt att Lindex inkluderar större storlekar i sina kollektioner. Plåtningen var en stark upplevelse eftersom vi som valts som modeller representerar en sådan mångfald, det var riktigt mycket girl power i studion, kommenterar Ashley Graham.

Candice Huffine
Candice Huffine

Kampanjen är uppbyggd kring tröjan med ballongärm, toppen med klockad ärm och skorstenskrage, den stickade klänningen, den smala ankelbyxan och jeansen. Färgerna skiftar från djupt vinrött och bränt brunt till orange och ljust rosa.

Annons

– Vi vill att kvinnor i alla storlekar ska känna sig inkluderade och kunna handla från alla våra modekoncept. Med denna förändring kommer våra kollektioner bli ännu mer inspirerande och tillgängliga för fler, säger Annika Hedin.

plus size 4
Alek Wek
plus size 5
Förutom Graham och Huffine frontas kampanjen av supermodellerna Alek Wek, Toni Garrn och Cora Emmanuel

Lindex Fall Fashion Heroes lanseras i butik och på lindex.com den 22 september. Se hela kollektionen på Lindex hemsida.

Annons