Guldbaggegalan 2023
Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattan
1:01

Efter reklamen: Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattan

(1:01)

Slå på ljud

Måndagen den 23 januari gick den 58:e upplagan av Guldbaggegalan av stapeln – galan där det gångna filmåret summeras med utdelade guldbaggar.

Rampljuset skiner kanske som starkast på filmerna Triangle of Sadness, Boy from Heaven, Jag är Zlatan och Comedy Queen som är nominerade i flera tunga kategorier, såsom bästa film och bästa regi.

Men profilerna som intar anrika Cirkus i Stockholm är ej att förglömma heller – och särskilt inte deras utstyrslar. Guldbaggegalan 2023 har bjudit på ett flertal minnesvärda outfits och Femina har valt ut några favoriter. Spana in kändisarnas härliga looks!

10 svenska modeögonblick jag aldrig glömmer

11 personer som stack ut på Guldbaggegalan 2023

After Dark-stjärnan och designern Christer Lindarw sätter tonen i en lika delar glammig som trendig outfit.

Christer Lindarw
Anders Wiklund/TT

När Lena Endre anlände på röda mattan var det nog en och annan haka som tappades – eftersom hon dök upp i en riktig statement-klänning. Kolla in den här vackra kreationen, skapad av Louise Xin!

Lena Endre
Anders Wiklund/TT

Sångaren Helen Sjöholm var en riktig lisa för ögat, klädd i en vacker klänning i svart och guld.

Helen Sjöholm
Anders Wiklund/TT

Elegant och stilrent är ledord när det kommer till Clara Hallencreutz och Fares Fares looks. Det går helt enkelt inte att kliva snett när det kommer till svart, vitt och silver. Vi fullkomligt älskar Claras Diana Orving-blåsa och bakåtkammade frisyr! Och hur snygga är inte smyckena från Cornelia Webb?

Clara Hallencreutz och Fares Fares
Anders Wiklund/TT

En av de mest iögonfallande looksen bjöd Triangle of Sadness-aktuella Carolina Gynning på. Hon sparade sannerligen inte på krutet, utan glänste i sin Sara Poul-klänning med spets, glitter och fjädrar.

Carolina Gynning
Anders Wiklund/TT

Hedda Stiernstedt dök upp i en blickfångande skapelse, med matchande handskar, vackert röda läppar och en enkel håruppsättning.

Hedda Stiernstedt
Anders Wiklund/TT

Det är svårt att inte få ett leende på läpparna vid åsynen av Pernilla August och maken Isac Larsson. Långkjol matchas så snyggt med en knäppt klassisk kavaj!

Pernilla August make Isac Larsson
Anders Wiklund/TT

Rachel Molin trädde in i Cirkus iklädd vackert rosa och kontrasterande svart, matchat med en cerise väska från Atp atelier.

Rachel Molin
Anders Wiklund/TT

Gizem Kling Erdogan blandar hårt och mjukt i sin outfit. Den transparenta klänningen med romantiskt blommönster bryts av med en tung, grövre kappa med tuffa nitar.

Gizem Kling Erdogan
Anders Wiklund/TT
Mest läst