Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Så får du till den lyxiga stilen – 12 tidlösa köp till budgetpris

26 mar, 2024 
Lyxig stil
Det finns några säkra knep för att få dina outfits att se mer lyxiga och exklusiva ut – och faktum är att det går att använda dem även med en liten budget.
Annons

Din garderob behöver varken ha kostat en förmögenhet eller vara fylld med märkeskläder för att din stil ska upplevas som exklusiv. Det finns några trick att ta till för att få en riktigt lyxig stil – samtidigt som du fortfarande har pengar över till annat. Vi har samlat de bästa knepen samt köpen nedan!

snygg outfit med kavaj svarta byxor och vit tshirt
Foto: TT/Olivier Degoulange/REX

5 tips för en lyxig och exklusiv stil

Här har Feminas shoppingredaktör samlat bästa tipsen för en stilsäker och lyxig look.

1. Välj rätt snitt och passform på plaggen

Trender i all ära, men faktum är att de flesta av oss tänker på mer klassiska plagg än trendplagg när det kommer till lyxigt mode. Plagg som av många upplevs som exklusiva kan till exempel vara en kappa med ett vackert snitt, en tidlös kavaj eller ett riktigt välsittande par kostymbyxor.

Annons

Kläder som ser lyxiga ut behöver som sagt inte nödvändigtvis kosta skjortan, men om du väljer att lägga några extra kronor på vissa nyckelplagg så är det ännu mer rimligt att välja tidlösa modeller och typer av plagg som du kan använda under många år framöver.

Stilren kavaj

Den här kavajen är i en tidlös modell och har ett skräddat snitt som gör att den kommer lyfta varje outfit, oavsett vad du väljer att matcha den med. Mörkblått är dessutom ett mjukare alternativ till svart och en nyans som att gå ur tiden – ett både lyxigt och tidlöst köp, med andra ord. Kavajen finns i flera eleganta färger, se mer och köp den här (reklamlänk).

Mörkblå enkelknäppt kavaj för dam från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Tidlös trenchcoat

Den här beige trenchcoaten beige nyans har en design som får den att se både tidlös och exklusiv ut. Den har klassisk dubbelknäppning och skärp i midjan och passar lika bra att bära under våren som till hösten. Trenchcoaten kommer från & Other Stories, se mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
Tidlös beige trenchcoat med klassisk dubbelknäppning och skärp från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till trenchcoaten.

Kostymväst

Genom att välja rätt snitt och material kan du få allt från jumpsuits till toppar att se lyxiga ut. Just nu ser vi fortfarande mycket av kostymvästen, som gärna kan användas som en topp tillsammans med kostymbyxor eller jeans. Den här eleganta västen är dessutom gjord i en skön blandning av linne och viskos. Se mer och köp den här (reklamlänk).

Svart kort kostymväst i linne och viskos med knappar för dam från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till västen.

2. Satsa på material som känns lyxiga

Ofta brukar material som ull, linne, silke, och bomull ge en mer exklusiv känsla till din look än till exempel polyester.

Annons

Skjorta

En vit skjorta i klassisk modell är ett nyckelplagg som kommer att låsa upp många snygga outfits i din garderob – den passar lika bra med en klassisk kostym för jobbmöten som till en satinkjol för festligare tillfällen, och till och med till shortsen på sommaren. Den här vita skjortan med tidlös design är gjord i bomull som håller sig både skön och snygg länge. Se mer och köp skjortan här (reklamlänk).

Vit rak skjorta i bomull för dam från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Byxor

Ett par välsittande kostymbyxor är snygga till precis allt och kommer att finnas i din garderob mer eller mindre för alltid. Dessa linnebyxor från Cos har vida ben med pressveck fram och är snygga till allt från den eleganta blusen till den stickade tröjan. Se mer och köp byxan här (reklamlänk).

Annons
Svarta vida kostymbyxor med pressveck i linne från Cos
Klicka på bilden för att komma direkt till byxorna.

Satinkjol

En kjol i satinliknande material är ett mångsidigt plagg som tillför en elegans till alla basplagg. Den funkar oavsett säsong och kan bäras med allt från den stickade tröjan och t-shirten till den mer dressade skjortan. Denna från Bubbleroom är så vacker och har ett fint fall. Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Svart midikjol i satin med vackert fall från Bubbleroom
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

3. Få, kvalitativa accessoarer framför många billigare

Vi vet alla att det kan vara kul att ha många olika väskor, skor, skärp eller smycken att välja mellan, men med några få accessoarer och smycken kan du lyfta din lyxiga look till nästa steg. Ett enkelt sätt är att satsa på äkta material snarare än bijouterier, inte minst eftersom de sistnämnda snabbt brukar tappa färgen.

Annons

Örhängen

Edblad har många snygga och tidlösa smycken som ser betydligt exklusivare ut än vad de kostar. De här örhängena med vacker snurrad form hittar du till ett riktigt bra budgetpris, se mer och köp dem här (reklamlänk).

Guldiga snurrade hoop-örhängen från Edblad
Klicka på bilden för att komma direkt till örhängena.

Ballerinaskor

Ett par skor med elegant design kan ge en sofistikerad och exklusiv touch till alla typer av outfits. Dessa trendsäkra ballerinaskor i trendig Mary Jane-modell är gjorda i läder och klär upp de klassiska jeansen och stickade tröjan med bravur. De kommer från & Other Stories, se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Annons
Svarta Mary Janes-ballerinaskor i skinn från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Väska

Just läder är ett material som kan kosta en liten slant men som också håller i många år. Faktum är att du inte behöver gå på de lyxigaste märkesväskorna, utan det finns många fina alternativ till bra priser. Den här skinnväskan från MQ:s eget märke Stockh lm har en tidlös design och pryds av ett snyggt emblem framtill som får den att se änny mer exklusiv ut än vad den är. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Svart axelremsväska i skinn med emblem från MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

4. Rätt plagg under gör under

Om du investerar i några riktig snygga plagg så vill du också att de ska presenteras på ett så bra sätt som möjligt. Vi känner väl alla igen att vi upptäckt att troskanten syns genom byxorna eller att bh:n inte riktigt passar och ger illusionen av en dubbel uppsättning bröst genom tyget? Genom att välja rätt underkläder för rätt plagg både känns och ser din outfit lyxigare ut.

Annons

Sömlösa underkläder

Ett sätt att minimera risken för synliga bh-kanter är att satsa på sömlösa underkläder, något vi ser mer och mer av hos kedjorna. Den här mjuka bh:n har minimalt med sömmar och en design som både ger stöd och är riktigt skön. Den kommer från Lindex och finns i flera olika färger, se mer och köp den här (reklamlänk).

Hudfärgad sömlös bh utan bygel från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till bh:n.

5. Ta hand om dina plagg och accessoarer

Du kan bära en lyxig (och dyr) silkesskjorta och följa alla andra råd i den här artikeln, men om dina plagg är halvtrasiga eller skrynkliga så dras helhetsintrycket genast ner.

Annons

Om du, precis som vi, inte orkar dra fram strykjärnet och strykbrädan varenda morgon så är steamern ett riktigt bra alternativ. På bara någon minut kan du både räta ut skrynklor och även fräscha upp plagg mellan tvättar.

Steamer

Den här varianten kommer från Steamery och värms upp på under en halv minut – perfekt att använda när du har ont om tid, med andra ord. Läs mer och köp steamern här (reklamlänk).

Svart steamer som värms upp snabbt från Steamery
Klicka på bilden för att komma direkt till steamern.

Noppborttagare

Bara för att din favoritkappa eller andra plagg har blivit noppriga så betyder det inte att dess livstid är över. En noppborttagare tar enkelt bort dem och får plagget att se nytt ut igen. Även denna kommer från Steamery, läs mer och köp noppborttagaren här (reklamlänk).

Annons
Snygg beige noppborttagare från Steamery
Klicka på bilden för att komma direkt till noppborttagaren.
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024
Annons
Annons