Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Margareta Hallin, 60: ”En vit skjorta passar till alla tillfällen”

16 feb, 2024 
AvFelicia Güven
FotografMargareta Hallin
Margareta Hallin 50Something
Margareta har älskat mode och skönhet hela sitt liv – i dag inspirerar hon tusentals kvinnor med sina modeknep på Instagram-kontot 50Something.
Nu delar hon sina bästa stiltips med Femina och vad favoritplagget i garderoben är.
– Accessoarer kan göra jättemycket, säger hon.
Annons
Farah Abadis bästa mode-och skönhetstipsBrand logo
Farah Abadis bästa mode-och skönhetstips

Med 90.000 följare på sitt Instagram-konto 50something.se inspirerar modedesignern och influencern Margareta Hallin många kvinnor med sina modetips och outfits varje dag.

Mode och skönhet har alltid funnits i Margaretas liv och intresset har gått i arv i generationer. Hennes mormor utbildade sig på Tillskärarakademin till sömmerska och sydde fantastiska klänningar, och även hennes mamma var modeintresserad.

– Jag och mamma kunde gå in i en affär och se ett snyggt klädesplagg, men tyckte att den skulle vara lite tajtare här och där. Och när vi kom hem så sydde vi om plagget så att det blev perfekt, säger Margareta.

Annons
Margareta Hallin står bakom Instagram-kontot 50Something
Margareta Hallin har varit aktiv på sitt Instagram-konto @50Something sedan 2021.

I garderoben hos modeexperten

Margareta har en garderob fullproppad med massor av olika kläder och märken med bland annat denimkläder och klädmärket Dagmar, men när hon stylar sig gillar hon att blanda mellan alla märken.

Vad tänker du på när du stylar dig själv?

– Jag får en känsla för ett plagg och sen plockar jag ihop lite efter vad som passar till just det plagget. Skorna är något som ofta sätter den sista pusselbiten till outfiten.

Smycken är något som Margareta gillar att leka med och för henne är smycken något litet som kan göra så mycket.

Annons

– Det ska vara en kontrast till stilen.

Klackskor är något många bär och älskar. För Margareta är klackskor något hon känner sig extra cool i.

– Det känns rätt. Gärna tillsammans med nån svart snäv kjol och gärna en lite större tröja till. Jag känner mig alltid så snygg.

Omlottklänningar i acetat tyg – halvsyntetiskt silkes tyg – är en fin kvalitet som Margareta säger själv och något hon också känner sig extra cool i.

– Kanske att man har nån skinnjacka över klänningen. Just den här mixen är väldigt coolt, fint och lite tuffare. Det blir en cool mix.

Annons

Finns det något klädesplagg i garderoben som har följt med länge?

– Ja faktiskt! Jag har ett par skinnbyxor som jag har haft i många år nu och det gör man sig inte av med riktigt. Jag har dem ju till och från hela tiden. Vissa säsonger använder man de mindre, vissa säsonger använder man de mer.

Tips och råd från coachen

Med sina erfarenheter från modebranschen har Margareta samlat på sig knep och tips på vägen. Hon delar med sig av dessa på sitt Instagram-konto för att inspirera sina följare och nu även för Femina.

Annons

Vilka är dina bästa stilknep?

– Jag har ett superbra stilknep som jag delar med mig av ofta. Jag kallar det 40/60. Det är så himla bra. Tänk dig att du har ett par blåa jeans och en grön tröja till exempel, du låter tröjan hänga i midjehöjd. Då blir det 50 procent tröja och 50 procent byxa. Ett tips är då att kanske stoppa ner lite av tröjan på sidan eller framåt, men inte hela, detta blir då 40 procent tröja och 60 procent byxa. Det gör att dina ben ser längre ut och det är ett knep för att göra outfiten ett snäpp snyggare.

Annons

Vad har du för tips på ett klädesplagg som man kan ha i olika tillfällen?

– Jag säger en vit skjorta, det kanske låter tråkigt, men det är ett plagg som man kan ha när som helst. På sommaren kan man ha den över axlarna eller kavla upp, och på vintern ha den under en stickad tröja. Skjortan passar perfekt till ett par jeans och ett läderbälte. Det är något jag brukar ha på mig.

Vi kan alla känna igenom oss i en situation när man ska gå ut eller ska på fest och tycker sin outfit ser ”tråkig” ut. Margareta ger oss några tips på hur vi kan lyfta våra outfits.

– Med accessoarer, helt klart. Alltså det kan ju göra jättemycket. Du kanske har ett par jeans och en stickad tröja till, och matchar det med ett par jätte maffiga, härliga örhängen till. Du har ju genast lyft jättemycket. Även roliga glasögon kan säga väldigt mycket, du kan vara snäll och du kan vara fräck. Du kanske har en helt svart outfit och då passar ett par härliga skor till. Det gör ju också jättemycket.

Annons
Margareta Hallin visar hennes outfit med härliga accessoarer till.
Margareta delar med sig av sina stiltips och knep för att inspirera sina följare.

Margareta Hallin

Ålder: 60 år

Familjestatus: Pojkvän, två söner och två barnbarn

Bor: Linnéstaden, Göteborg

Yrke: Entreprenör, influencer, designer

Aktuell: 50Something.se

Pernilla Wahlgrens bästa skönhetstipsBrand logo
Pernilla Wahlgrens bästa skönhetstips
Annons
Annons