Artikeln innehåller reklamlänkar
Midsommarklänningar 2021.
2:04

Efter reklamen: Kronprinsessans nobelklänningar genom tiderna

(2:04)

Vet du inte vad du ska ha på dig på midsommar? Då kan du vara lugn! Här listar vi fjorton vackra klänningar. Från färgglada till stilrena, samt från budget till lyx. Det finns något för alla smaker.

Midsommarklänning 2021: Blommig sommarklänning

Vad känns mer som sommar än en sval blommig klänning med vackert fall? Inte mycket tycker vi! Den här vackra klänningen kommer från &Other Stories. Här kan du köpa den. (länk till & Other Stories)

Midsommarklänning 2021: Klänning med smock

En sockersöt midsommarnattsdröm i rosa ginghammönster från H&M. Styla den med en oversize jeansjacka eller blazer när det blir kyligt på sommarkvällen. Köp den här. (länk till H&M)

Sommarens skönaste strandklänningar – 13 fina shoppingtips!

Midsommarklänning 2021: Mönstrad klänning med bälte

Hur magiskt är inte den plisserade kjolen i denna mönstrade klänning? Dessutom så smickrande för figuren med ett bälte i midjan. Du hittar klänningen här. (länk till & Other Stories)

Midsommarklänning 2021: Vit klänning från Totême

Det är något speciellt över att ha en krispigt vit klänning på midsommar. Det får en att känna sig så fri på något sätt. Vi älskar denna dyrgrip från svenska märket Totême. Köp den här. (länk till Wakakuu)

Midsommarklänning 2021: Lång klänning med knappar

Här har vi en enkel och smickrande klänning i budgetklassen från H&M. Den gröna färgen är bara så vacker. Du hittar den här. (länk till H&M)

Veckans härligaste sommarnyheter – spana in dem här!

Midsommarklänning 2021: Gul långklänning

Denna gula klänning får oss att komma i kontakt med vår inre bohem och romantiker. Tänk så snyggt att matcha med gula blommor i midsommarkransen. Klicka hem den här. (länk till Na-kd)

Midsommarklänning 2021: Röd klänning med puffärm

Puffärm, slits, smickrande över bysten och riktigt vackert blommönster – den här klänningen från &Other Stories får alla rätt. Klicka hem den här. (länk till & Other Stories)

Midsommarklänning 2021: Klänning med öppen rygg

Den här söta klänningen känns verkligen som midsommar personifierat. De vackra blommorna i mönstret för tankarna till den gamla midsommarnattstraditionen; du vet den när man lägger sju olika blommor under huvudkudden för att drömma om sitt livs kärlek. Spana in klänningen här. (länk till H&M)

Midsommarklänning 2021: Lila stickad klänning

Vädret på midsommar brukar ju vara minst sagt oförutsägbart – med en tunn stickad klänning är du kittad oavsett väder. Den här modellen från Petra Tungårdens märke Adoore är ju bara helt magisk! Köp den här. (länk till Åhléns)

Midsommarklänning 2021: Rutig klänning

Rutigt, pastellfärgat, knälångt och med smickrande smock – vi drömmer om denna sköna klänning från GANNI. Finns att köpa här. (länk till Wakakuu)

Midsommarklänning 2021: Sval omlottklänning

Den här klänningen i trendig beige färg är en riktigt stilren pärla bland alla alternativ som finna att köpa i butik just nu. Du hittar klänningen här. (länk till & Other Stories)

Midsommarklänning 2021: Stilren klänning med tunna band

Den här vackra klänningen med tunna band känns riktigt lyxig och dyr, men du kan klicka hem den till ett riktigt överkomligt pris hos Arket just nu. Köp den här. (länk till Arket)

Midsommarklänning 2021: Blå omlottklänning

Om blå är din färg, ja då är det här årets midsommarklänning! Tyget har ett metallic skimmer som garanterat kommer att få dig att stråla på midsommar. Spana in den här. (länk till Gina tricot)

Midsommarklänning 2021: Feminin favorit från Adoore

Den här feminina drömmen är en riktig fullträff! Den är enkel med en twist; den ack så trendiga halsringningen som faller under det franska begreppet balconette. Finns att köpa här. (länk till Wakakuu)

Vad utmärker en bra midsommarklänning?

En riktigt bra midsommarklänning ska först av allt vara bekväm. Du kommer troligtvis bära den under hela dagen och kvällen. Klänningen skall också sitta bra vid dans runt midsommarstången, eventuella lekar, flera måltider och (förhoppningsvis) en smarrig jordgubbstårta!

Det kan också vara bra att försöka anpassa klänning efter väder, även om det är svårt. Du kan förstås komma runt den problematiken genom att planera din outfit enligt på lager-på-lager-principen. Exempelvis en tunn och sval klänning som du enkelt kan matcha med en sjal eller en tjocktröja.

Bästa modeköpen under 400 kronor för en komplett sommargarderob!

När är midsommar 2021? Vilket datum?

Sedan år 1953 har midsommardagen varit en röd helgdag. Midsommardagen inträffar alltid på en lördag mellan den 20-26 juni. Det innebär att midsommarafton alltid infaller på en fredag. I år (2021) infaller midsommarafton den 25 juni och midsommardagen den 26 juni.

Varför firar vi midsommar i Sverige?

Eftersom att vi i Sverige är som besatta av det här med väder, så är midsommar föga förvånande en högtid som faktiskt är kopplad till just vädret. Det är nämligen främst en högtid för att fira sommarsolståndet.

Gamla hällristning från bronsåldern skvallrar om en tid då svenskarna ska ha utövat religiös soldyrkan. Man ska då också ha utfört religiösa danser i ring, vilket kan vara en tidig föregångare till hur vi i dag dansar runt midsommarstången. Även om de folk som levde på bronsåldern kanske inte sjöng på Små grodorna under sina ritualer.

Mer läsning

Femina