Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

7 ytterplaggsmisstag du gör utan att veta om det

11 nov, 2022 
Trendiga ytterkläder vinter 2023
Vad ska man egentligen tänka på när man ska välja jacka och värmande accessoarer? Moderedaktören reder ut vilka misstag man oftast gör när man adderar ytterkläderna och hur du undviker dom – 7 enkla tips!
Annons
Häng med när First aid kit plåtas för FeminaBrand logo
Häng med när First aid kit plåtas för Femina

Den kalla säsongen knackar på och det värmande vintermodet står runt hörnet. Lager på lager är det som gäller – men med några fasta regler. Ibland slänger man på sig sina ytterkläder utan att tänka på om det faktiskt matchar med resten av looken. Vilken mössa passar dig egentligen och vilken jacka går till vilken look?

Rätt jacka till rätt kläder

Du väljer fel jacka! Den ska va tillräckligt lång för att täcka alla lager av kläder – dvs om du har kjol, klänning, långa tröjor eller koftor. Om man har en jacka som slutar innan klädesplagget, gör det så att det bara ser konstigt ut för att man visuellt skär kroppen i flera delar. Detta gör så att dina ben ser kortare ut och kroppen kommer verka bredare än vad den är. Välj istället en jacka som täcker hela plagget.

Annons
trenchcoat dam
svart kavaj dam
Annons

Stickade vantar vs skinnvantar

Du tänker inte på att vantarna kan dra ner en hel look. För att få det stilsäkra resultatet du är ute efter så ska du välja vantar utifrån vilken jacka du har på dig. Tar du den eleganta kappan, välj då ett par skinnhandskar – istället för den stickade tumvanten.

Skinnhandskar dam

Fel mössa för din ansiktsform

Ta inte på dig den första, bästa mössa du ser! Mössorna kommer i flera olika varianter och ibland kan det vara svårt att veta vilken modell man passar i. Är ditt ansikte runt eller rektangulärt – testa en mössa i lite lösare stil som ger ditt ansikte lite höjd. Om du däremot har ett avlångt ansikte så testa en mössa med uppvikt kant som sitter tightare på huvudet. Gillar du inte att ha mössa? Satsa på säsongens trendigaste huvudbonader – bucket hat och basker.

Annons
lurvig bucker hat
basker
Annons

Halsduk till fel jacka

Ett vanligt misstag man gör är att addera en halsduk till en stor vinterjacka. Detta kommer bara göra så att du ser större ut. Dra hellre upp dragkedjan till toppen och addera istället en mössa – eller den trendiga balaclavan!

Du lindar halsduken för tight

Det finns flera metoder att knyta en halsduk på men den viktigaste tumregeln är att inte knyta den för tight. Knyt halsduken så att du fortfarande har kvar en mysig och voluminös känsla.

stor halsduk dam

Liten väska

Du väljer fel storlek på väska! Om man bär en stor dunjacka är det viktigt att tänka på att välja en lite större väska. Adderar man en för liten väska kan man se större ut än vad man är. Tips! Den stora väskan har toppat trendlistan och kommer vara en stilsäker favorit framöver!

Annons
väska dam
Brun kappa dam, stor väska dam

Färgstarka plagg med neutraler

Om man använder fler färger ser det bara ogenomtänkt och vimsigt ut – en härlig moderegel är att högst ha tre färger i en look. Detta ger en känsla av att du har tänkt igenom din look. Vi har faktiskt gått in i en tid där det är trendig att matcha djärva färger – vilket kallas för färgblock. Om man väljer att bära plagg med djärva färger så kan man istället tona ner stilen med en neutral jacka och neutrala accessoarer.

Annons
Skinnhandskar dam
Annons