Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Modeexperten: Smarta sättet att styla kappan

17 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
När graderna sjunker åker vinterkappan fram från garderoben – men hur stylar man den snyggast?
Modeexperten Kristina Kacheeva visar smarta knepet som gör att vinterkappan går från att vara bylsig och oformlig, till att ge en snygg siluett.
Annons
Detaljerna som får din stil att se mer exklusiv utBrand logo
Detaljerna som får din stil att se mer exklusiv ut

Hösten är här på riktigt, och det blir allt kallare om dagarna. Det har blivit dags att plocka fram den tjockare höstkappan eller vinterrocken ur garderoben eller ner från vinden. Många av oss har en kappa vi använder år efter år, men som kanske lätt känns lite bylsig och oformlig.

Men det finns faktiskt ett enkelt knep att göra det lite klumpiga höstplagget mer figurformat och smickrande – och det tar inte många sekunder att få till.

Modeexperten Kristina Kacheeva delar ofta med sig av olika modetips och stylingknep på sociala medier-appen Tiktok, och nu sprids hennes smarta styling av höstkappan.

I ett klipp, som också har lyfts av brittiska tidningen The Sun, visar Kristina ett alternativt sätt att knyta kappan. Hon börjar med att visa hur många gör, att de bara knyter kappans bälte i midjan, möjligen med en dubbelknut.

Annons

Smarta tipset för vinterkappan

Sedan visar Kristina sitt tips – där bältet snarare knyts baktill i stället för framtill. I videon visar hon hur bältet sitter kvar i hällorna, och sedan knyts snyggt bakom ryggen. Det gör att midjan blir mer markerad även framifrån, men utan att bältet hänger där.

”Det kommer hjälpa till att framhäva midjan”, skriver hon i videon.

Om du inte använder kappa på vintern, utan snarare tycker om att ha en puffjacka, så finns det andra stylingknep att ta till för att ge mer form åt kroppen. Ofta handlar det om att jobba med kontraster – den kortare puffjackan kan förslagsvis matchas med tajtare underdel, som en tajt lång kjol eller leggings.

Annons