1:00

Efter reklamen: Så har kronprinsessan Victoria inspirerats av drottning Silvia

(1:00)

Slå på ljud

Få kungligheter är lika stilsäkra som hertiginnan Kate Middleton, gift med prins William. Sedan hon gifte in sig i det brittiska kungahuset 2011 har hon regelbundet bjudit på både vackra galaklänningar och en snygg och elegant vardagsstil som inspirerar många kvinnor över hela världen.

Kate Middleton på Wimbledon.

Ray Tang/LNP/Shutterstock

När Kate Middleton har på sig något blir det genast eftertraktat – därför är det inte konstigt att en särskild skomodell som hertiginnan blivit förtjust i nu har hittat tillbaka in i rampljuset. Det handlar om klassisk svartvita skor i stil med Chanel Two-tone slingbacks, där skon är ljus men tån är svart. Skomodellen var ett modemåste i slutet av 50-talet och början av 60-talet, men har nu plockats fram igen och är hetare än på länge.

Prinsessorna valde skandinavisk design – spana in plaggen här

Kate valde skor med den snygga detaljen även på en polomatch.

Shutterstock

Hertiginnan har setts i olika varianter av de tvåfärgade skorna flera gånger under sommaren. I juni bar hon ett par beigea skor med svart tå, designade av Alessandra Rich, under en minnesgudstjänst. I juli har hon setts i skor från samma märke, men i vitt och med klack, på Wimbledon. Hon har också haft liknande skor på en polomatch hon gick på tillsammans med maken.

Kronprinsessans bästa födelsedagsklänningar

Danska prinsessan Mary gillar också trenden

Kate Middleton är inte den enda europeiska kungligheten som ser tillbaka på Coco Chanels glansdagar för inspiration– även danska kronprinsessan Mary sågs i juli klädd i ett par Chanel Two-tone slingbacks. Precis som Kate visade Mary att de klassiska skorna har en självklar plats även i modernt mode.

Danska kronprinsessan Mary med sin familj, klädd i de trendiga skorna.

Robin Utrecht / dana press