Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Kronprinsessans bästa födelsedagsklänningar

06 jul, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
När kronprinsessan Victoria fyller år firas det som alltid med pompa och ståt på Öland.
Genom åren har prinsessan firats många gånger med artister, fest och uppvaktning – och hon är alltid snyggt klädd på sin födelsedag.
Här är några av kronprinsessans klänningar som vi minns allra bäst!
Annons
VIDEO: 5 detaljer om våra kungligheter som du kanske inte hade koll påBrand logo
VIDEO: 5 detaljer om våra kungligheter som du kanske inte hade koll på

1983

På sin sexårsdag bar kronprinsessan en riktigt fluffig rosa klänning, på bilder som har blivit ikoniska. Det är svårt att inte känna sig uppklädd i rosa volanger.

Annons

1997

På sin 20-årsdag valde kronprinsessan en enkel klänning som nog många skulle känna sig fin i även i dag. Hon matchade den ärmlösa vita klänningen med vita skor och en djup sommarbränna.

2001

När kronprinsessan fyllde 24 år satsade hon på en mer dressad och damig look, när hon dök upp i en persikofärgad dräkt med kavaj och knälång kjol.

Annons

2002

Kronprinsessan Victoria är inte rädd för färg, och det klär henne väldigt bra! PÅ sin 25-årsdag sken hon i en vackert hallonröd pikéklänning.

2008

Det här året valde Victoria en vackert feminin klänning i blekt gammelrosa, med rynkat tyg och volanger.

Annons

2011

Om det är dåligt väder på födelsedagen får man klä på sig lite extra. Här valde Victoria en nätt beige kofta över sin blåa klänning.

2013

Med lilla Estelle i famnen syntes kronprinsessan Victoria i klänning och kofta som gick ton i ton, matchat med snygga sandaletter.

Annons

2016

Medan resten av familjen valde blått för att fira hennes födelsedag, så kom kronprinsessan i en vit klänning som hon piffat upp med läderdetaljer i form av ett bälte och matchande skor.

2019

De allra flesta åren har kronprinsessan Victoria firat födelsedagen i en knålång outfit, men 2019 valde hon en hellång böljande klänning med stora blommönster. Lite oväntat för henne, men inte mindre snyggt!

SE OCKSÅ: 9 bilder på kronprinsessan Victoria och Estelle – när de är lika gamlaBrand logo
SE OCKSÅ: 9 bilder på kronprinsessan Victoria och Estelle – när de är lika gamla
Annons