För kvinnor av kvinnor – vårens plagg skapade av kvinnor
1:13

Efter reklamen: För kvinnor av kvinnor – vårens plagg skapade av kvinnor

(1:13)

Slå på ljud

Många känner att de borde sluta ha på sig en viss typ av plagg när de har passerat 40, 50 eller 60 år – men så behöver det inte alls vara.

Forna magasinsredaktören och modeexperten Leonie delar med sig av stylingtips på sin Youtube The style insider, och menar att ett vanligt misstag folk gör är att de känner att de måste byta stil för att passa sin ålder.

– Jag får regelbundet frågan om en specifik trend eller klädesplagg är passande för en viss ålder, och jag ska ge mitt absolut ärliga svar på den frågan. Kläderna som ser och känns bäst på dig har mer att göra med din kropp, dina stilpreferenser och din livsstil än året du föddes, säger hon på sin Youtube-kanal, skriver The Sun.

Så vågar du klä dig i färg – väskor, skor och härliga plagg!

Framhäv din stil

Istället menar Leonie att det är viktigare att tänka mer avskalat i sin stil för att landa i en mogen version av sin klädstil, snarare än att du ska kasta ut alla dina gamla plagg och köpa sådant som du tror är ”för din ålder”.

– Jag tror att nyckeln till att åldras och åldras väl i modesammanhang är att blir lite mer bekant med din personliga stil och skala av den. Kanske handlar det om att köpa bättre kvalitet för att du inte kommer köpa nytt varje säsong. Men att köpa mindre är lättare än att köpa massor av kläder och inte veta var du ska börja någonstans.

Kändisarnas barn gör succé som modeller

Fokusera på plagg och accessoarer som du känner kommunicerar den du är och din personlighet, istället för att haka upp dig på siffran i ditt pass. Samtidigt kan åldern påverka vad du passar allra bäst i, då hud- och hårfärg kan förändras med tiden.

– Förr i tiden bar jag mycket svart, och svart var grundfärgen i min garderob. Men nu tycker jag att jordiga neutrala färger passar bättre med min hudton nu när jag är i 50-årsåldern, och jag tror det är viktigt att identifiera sin grundpalett.

Mest läst