Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

13 vackra modenyheter som ger oss sommarkänslor

11 apr, 2022 
snygga sommarkläder för dam 2022
Vi känner på oss att sommaren 2022 blir en grym modesommar! Anledningen till det sannolikt att vi ser mängder av sommarnyheter i webbutikerna redan nu – som du dessutom även kan bära nu under våren.
Annons

Vi har knappt klivit in i våren men det är ändå något särskilt med att drömma sig bort till sommarens ljuva dagar med avkopplande semesterhäng, underbara resor och energigivande utekvällar. Och faktum är att många av plaggen vi drömmer om att bära i sommar faktiskt går att bära även under våren med strumpbyxor under, matchat med långbyxor eller under en värmande kappa.

Grön klänning från H&M 2022
Grön klänning från H&M:s kommande sommarkollektion. Se mer och håll utkik efter den här.

Modenyheter vår och sommar 2022

Från sommarklänningar och matchande set till kostym med shorts och somriga väskor – här är de bästa modenyheterna för våren och sommaren 2022 just nu!

Annons

Vid klänning, H&M

Det här är den perfekta sommarklänningen! I sommar vill vi bära den såväl i stan som i sommarstugan – och redan nu med höga stövlar och strumpbyxor under en vacker kappa eller trenchcoat. Ett måste i säsongens garderob! Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

sommarkläder 2022 – beige a-linjeformad klänning för dam från H&M
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Rottingväska, Wera

Stilsäker mindre väska i svart läder med en framsida i trendig rotting – ett material som både är trendigt just nu och som alltid kommer funka att bära under sommarhalvåret. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Annons
sommarkläder 2022 – svart och beige rottingväska från Wera
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Matchande set, & Other Stories

Under sommaren är matchande set ett välanvänt stilknep, då du både kan få riktig sommarkänsla med rätt färg och mönster och det dessutom ger en genomtänkt look såväl på hemmaplan som på resande fot. Det här setet prickar in säsongens stora trendfärg och består av en topp och midikjol som passar lika bra tillsammans med andra plagg. Se mer och köp toppen här (reklamlänk) och kjolen hittar du här (reklamlänk).

sommarkläder 2022 – grönt matchande set mer topp och kjol från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till det matchande set:et.
Annons

Klänning, Ganni

Vackra klänningar är verkligen sommarens plagg och den här mönstrade skapelsen från det danska modehuset är inget undantag. Den är blommig på en blå botten, har smock runt överdelen och trendiga halvkorta puffärmar och går både att klä upp till festen och bära till kontoret i vår och sommar. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

sommarkläder 2022 – blå blommig klänning från Ganni
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Virkad väska, WOS

Om klänningar är sommarens plagg så måste virkat vara sommarens hantverk. Alla plagg och accessoarer som är virkade ger omedelbar sommarkänsla och den här väskan är dessutom riktigt stilsäker. Den finns även i svart, se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Annons
sommarkläder 2022 – vit virkad väska från WOS
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Linnekostym, H&M

Det är inte alltid en tvådelad kostym känns somrig, men den här prickar in flera rätt som gör den perfekt för varmare dagar. Det första är givetvis att nederdelen är ett par bermudashorts, som tillsammans med kavajen ändå ger en klädd känsla. Både shortsen och kavajen är dessutom gjorda i en linneblandning, vilket gör att du enklare håller dig sval än med en "vanlig" kavaj. Se mer och köp kavajen här (reklamlänk). Shortsen finns här (reklamlänk).

Annons
sommarkläder 2022 – svart linnekostym för dam med kavaj och shorts från H&M
Klicka på bilden för att komma direkt till kostymen.

Sidenkostym, COS

Även den här kostymen ser somrig ut, inte minst tack vare sin beige färg. Den är även gjord i 100 % mullbärssiden, så den är alltså även riktigt lyxig. Det finns dessutom hela tre delar till kostymen – kavaj, byxor och shorts – så att du kan bära kavajen med en passande underdel året om. Basgarderoben när den är som bäst! Se mer och köp sidenkavajen här (reklamlänk). Shortsen finns här (reklamlänk) och byxan är just nu slut i lager men du kan hålla utkik efter den här (reklamlänk).

Annons
sommarkläder 2022 – beige sidenkostym för dam med kavaj och shorts från COS
Klicka på bilden för att komma direkt till kostymen.

Blommig linneklänning, & Other Stories

Ingen sommar utan blommor! Den här vita klänningen pryds av en sommaräng och är den perfekta klänningen till midsommar – samt alla andra tillfällen då du vill bidra med en romantiskt och somrig känsla. Ett riktigt tidlöst sommarköp, med andra ord! Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

sommarkläder 2022 – blommig lång linneklänning från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Linneskjorta, Newhouse

Linne är som sagt ett material som håller dig sval under varma dagar, utöver att det har en riktigt snygg finish. Den här skjortan kommer i en vacker äppelgrön färg som är lika fin att bära nu under våren som under högsommaren. Se mer och köp skjortan här (reklamlänk).

Annons
sommarkläder 2022 – grön linneskjorta för dam från Newhouse
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Gul kjol, Cellbes

Anledningen till att midikjolen är ett så smart plagg är att längden gör att du kan bära den till många olika tillfällen; festen, kontoret, brunchen, på semestern – listan kan göras lång. Den här gula blommiga kjolen lyser upp vilken dag som helst! Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

sommarkläder 2022 – gul blommig midikjol från Cellbes
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Sidenklänning, Rodebjer

Carin Rodebjer fortsätter att leverera stilsäkra plagg med vackra mönster och den här vackra långa sidenklänningen får gärna hänga i vår garderob i sommar. Den är gjord i hamrat siden och har ett blomstermönster i toner av rosa, gult och orange. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
sommarkläder 2022 – rosa lång sidenklänning för dam från Rodebjer
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Omlottblus, Vila

Den här blusen kommer i säsongens stora trendfärg grönt och har en somrig design som går fint att börja bära redan nu. Den har korta puffärmar och knytning i sidan, se mer och köp blusen här (reklamlänk).

sommarkläder 2022 – grön mönstrad omlottklänning från Vila
Klicka på bilden för att komma direkt till blusen.
Annons

Jeans, CW by Carin Wester

Att bära jeans kan vara varmt under sommaren, men vi vet också hur svensk sommar kan te sig då och då ... Under eventuella kyligare sommardagar bär vi gärna de här raka jeansen i en snygg ljus tvätt som har uppvikta benslut, vilket ger en spännande effekt. Dessutom passar de givetvis perfekt att bära hela våren. De finns i flera olika tvättar, se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

sommarkläder 2022 – raka uppvikta jeans för dam från CW by Carin Wester
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Se mer:

Annons