Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Modeögonblick vi minns 2021

17 sep, 2021 
AvAnnika Norman
FotografTT
Kollage med bilder från moderelaterade händelser som skett under året. Alla händelser beskrivs mer i artikeln nedan.
Året som gått i modemoments. Foto: TT.
2021 har bjudit på många modehändelser. Vissa härliga, andra mindre roliga. Här är 8 modehändelser vi minns från året (so far…)
Annons
10 outfits från MET-galan - kändisarna på röda mattanBrand logo
10 outfits från MET-galan - kändisarna på röda mattan

Året är ju inte slut än men vi kan inte låta bli att uppmärksamma vissa händelser som skett under 2021 redan nu. Från Adam Drivers uppmärksammande Burberry-reklam till Alber Elbaz tragiska bortgång i sviterna av Covid-19. Här kommer lite modehistoria från de senaste 9 månaderna.

1. Balenciagas samarbete med Crocs

Bild på en svart Crocs med stilettklack. Ett samarbete med Balenciaga och Crocs.
Crocs + stilettor = 2022:s hetaste sko? Foto: TT

Ett samarbete som fick många fashionistas att höja förvirrat på ögonbrynen var när Balenciaga gick ut med ditt samarbete med de fotriktiga och inte alls modekompatibla Crocsen. Det var nog inte många som hade trott att plasttofflorna skulle bäras på Paris catwalk ett år innan… men nu lanserar märket ytterligare en sko i samarbetet: en Crocs på stilettklack. Har vi sett allt nu?

Annons

2. Alber Elbaz dör i civid-19

Alber Elbaz som gick bort i april i sviterna av Covid-19.
Alber Elbas gick bort i april efter att ha varit sjukt i Covid-19. Foto: TT

I april gick Alber Elbaz bort i sviterna av Covid-19. Alber Elbaz arbetade länge på franska modemärket Lanvin och gjorde märket väldigt framgångsrikt men slutade under lite turbulenta omständigheter 2015 och startade senare märket AZ Factory.

3. Miu miu-visning i Italienska alperna

4 bilder från Miu Mius höst- och vinter visning för 2021. Visningen ägde rum i Italienska alperna och modellerna har pastellfärgade, quiltade jackor och byxor, stora snöboots i fuskpäls, långa halsdukar och grova boots med snörning.
Looks från Miu Miu's höst- och vintervisning för 2021.

9000 meter över havet visade Miu Miu sin vinterkollektion i franska alperna där många av de tidiga Covid-19 fallen startade i början av pandemin. Kollektionen bestod av sportiga, färgglada och vadderade jackor, snöboots med fuskpäls och långa, stickade halsdukar i knalliga färger.

Annons

4. Alexander Wang anklagas för sexuella övergrepp

Alexander Wang, designern anklagas för sexuella övergrepp och ofredande på en rad män som klivit fram och vittnat mot honom.
Alexander Wang anklagas för sexuella övergrepp och ofredande. Foto: TT.

Strax innan nyår kom det uppgifter om att designern Alexander Wang ofredat och begått sexuella övergrepp. Ryktena började cirkulera på sociala medier efter att en person berättat på Tiktok om hur Wang varit närgången under en konsert och efter det har fler män trätt fram och vittnat om liknande händelser. Alexander Wang nekade dock till anklagelserna men sa också att det var viktigt att personerna som anklagade honom fick komma till tals.

Annons

5. Adam Driver i samarbete med Burberry

En reklamfilm som fått många klick är Burberrys reklamfilm för doften “Burberry Hero”. I filmen springer Oscar-nominerade Adam Driver (ni kommer väl ihåg honom från serien Girls?) jämsides med en häst på en strand, simmar under vattnet och förvandlas slutligen till en kentaur.

6. Yeezy x Gap

Kenye West och bild på hans första samarbete med Gap. Första plagget var en koboltblå, puffig jacka.
Kanye West märke Yeezy gör samarbete med klädkedjan Gap. Foto: TT.

Klädkedjan Gap och Kanye West hypade märke Yeezy inledde ett samarbete som ska pågå under en 10-års period. Samarbetet går under namnet “Gap Yeezy”. Ett av de första plaggen som lanserades var en koboltblå jacka av återvunnen nylon som såldes för cirka 1600 kronor via GAP:s hemsida.

Annons

7. Bella Hadids halsband på Cannes-filmfestival

Bella Hadid i stor halsband format som mänskliga lungor från Schiaparelli på filmfestivalen i Cannes.
Bella Hadid i specialdesignat halsband från Schiaparelli. Foto: TT.

Bella Hadid drog alla ögon till sig när hon dök upp på Cannes-filmfestival i en enkel svart klänning och ett enormt halsband format som mänskliga lungor. Halsbandet (och klänningen) är designat av Schiaparelli och prytt med ädelstenar.

8. Kim Kardashians look på Met-galan

Kim Kardashian i helsvart outfit som även täcker ansiktet på årets Met-gala.
Kim Kardashian i look från Balenciaga. Foto: TT.

Medan många valde att visa så mycket hud som bara möjligt på årets Met-gala gjorde Kim Kardashian tvärtom och valde en heltäckande dräkt. Hennes look, designad av Balenciaga bestod av en lång, tajt t-shirt, bodysuit, handskar till armbågen samt leggings med inbyggda, höga klackar. Just nu cirkulerar en bild på nätet där man ser Kim i Met-outfiten och texten lyder: "If you're feeling useless today, remember someone had to do Kim's makeup for the Met gala..."

Annons