Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Modeprofilen: favoritjeansen jag inte kan leva utan

23 feb, 2024 
Klassiska jeans i snygga modeller som passar alla.
Jeans är en älskad och pålitlig vardagsklassiker. Men vilken modell ska man egentligen satsa på? Modeexperten Emma Danielsson tipsar om sina tre favoritjeans som funkar i alla lägen.
Annons
Double Denim - så stylar du trendenBrand logo
Double Denim - så stylar du trenden

Under mina dryga 15 år i modebranschen har jag skrivit och pratat om jeanstrender i tv, radio och tidningar med jämna mellanrum. Just jeans verkar nämligen alltid väcka intresse, och det är kanske inte så konstigt. Finns det något mer älskat vardagsplagg i garderoben? Inför våren 2024 kan vi se flera tydliga trender. Jeansen får gärna ha extra mycket vidd. För att inte tala om den låga midjan som gjort comeback. Men det är ju en himla tur att man inte behöver anamma varenda ny trend som gör entré. För hur populärt det än må vara med en riktigt lågt skuren midja så passar det inte min personliga smak. Been there, done that (för sisådär 25 år sedan). En mellanhög eller hög midja kommer alltid att vara snyggare och mer bekvämt att bära i min mening. Och när det gäller just jeans är passformen så himla viktig. Därför satsar jag först och främst på modeller som passar just min kropp, snarare än det som är superpoppis för tillfället.

Annons
Modeexperten Emma Danielsson tipsar om de bästa jeansmodellerna.
Stilexperten Emma Danielsson tipsar om sina favoritjeans.

Själv är jag numera en 40-plussare som åker direkt från jobb till hämtningar på skola och förskola och sedan vidare till diverse fritidsaktiviteter. Det välbekanta vardagspusslet med andra ord. Min garderob behöver därför vara mer praktisk idag än när jag var 25. Med det sagt vill jag självklart klä upp mig i höga klackar emellanåt. Och jag vill alltid känna mig förbaskat snygg i mina jeans.

De 3 bästa jeansmodellerna

Jag har alltid älskat att bära jeans, och efter att ha provat mig igenom alla slags modeller finns det tre stycken som jag alltid återvänder till. Det är modeller som jag vet räddar dagen och som funkar lika bra till kavaj och klackar som till t-shirt och sneakers. Jag vågar till och med utlova att dessa tre modeller alltid kommer att vara en bra investering tack vare att de är så pass användbara och att de kommer att hålla över tid – oavsett rådande trender.

Annons

1. Raka jeans

Raka jeans med hög eller mellanhög midja är en riktig klassiker som jag själv lever i till vardags. Modellen är inte slimmad och inte alltför vid. De släpper precis lagom mycket över låren och är sedan raka hela vägen. Den här typen av raka jeans kommer alltid att vara ett bra köp. Dessutom passar de till precis allt vilket gör att de garanterat kommer att bli välanvända. Satsa på ett klassiskt utförande utan onödiga detaljer som utsmyckningar, revor, hål eller likande.

Klassiska blå jeans i rak modell.
De klassiska raka jeansen är alltid ett bra köp.

Raka jeans, Lee

De perfekta jeansen? Raka, mellanblå jeans med mellanhög midja och aningen croppad benlängd. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

Annons
Klassiska raka blå jeans från Lee hos Ellos.
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Raka jeans, Gina Tricot

Klassiska svarta jeans i rak, hellång modell och medelhög midja. Se mer och köp dem här (reklamlänk).

Svarta raka jeans från Gina tricot.
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.
Annons

2. Vida jeans med hög midja

Det må vara supertrendigt med låg midja, men det är varken praktiskt eller särskilt skönt att bära om du frågar mig. Trenden med vida jeans känner jag däremot mig väldigt bekväm i. Och nu menar jag inte de överdrivet vida jeansen som vi sett en del av på sistone, utan jeans med en lagom vidd som släpper redan vid höften och som är raka och vida hela vägen ner.

Vida blå jeans med hög midja.
Vida jeans med hög midja är en favoritmodell.

Jeans, Lindex

Snygga jeans i vid modell med hög midja. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

Annons
Svarta jeans med hög midja från Lindex.
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Jeans, MQ

Vida jeans i mjuk och bekväm kvalitet. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

Blå vida jeans från MQ.
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.
Annons

3. Kick flare-jeans

Tycker du att de superslimmade stuprörsjeansen känns passé men vill ändå ha något som smiter åt om rumpan? Då tycker jag att de croppade jeansen med utsvängda ben funkar fint. Modellen smiter åt över höfter, rumpa och lår och släpper precis vid knät. Att jeansen har lite kortare benlängd gör dessutom att man har möjlighet att visa upp ett par riktigt snygga skor. Oavsett om du väljer stövletter, pumps eller sandaletter så kommer skorna garanterat att komma till sin rätt i den här jeansmodellen.

Jeanne Damas är snygg i klassiska kick flare-jeans.
I kick flare-jeans kan du visa upp dina snygga skor.

Kick flare-jeans, Lindex

Croppade, utsvängda jeans i bekväm stretch. Se mer och köp dem här (reklamlänk).

Annons
Korta utsvängda blå jeans från Lindex.
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Kick flare-jeans, MQ

Croppade jeans i en snygg mellanblå nyans. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

Korta, utsvängda blå jeans från MQ.
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.
Annons