Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Moderedaktören väljer sina favoriter från H&M studio kollektionen

18 sep, 2020 
AvJenny Fredriksson
FotografH&M magazine
På torsdag 24 september släpper H&M sin lyxiga designkollektion H&M studio. Hösten kollektion är inspirerad av den glammiga discoestetiken och Florens.
Annons

H&M studio kollektion är den svenska modejättens premium designkollektion som kommer två gånger per år. Höstens kollektion är ”The refined rebel” är inspirerad av den banbrytande författarinan Violet Page som skrev fantasyböcker under pseudonymen Vernon Lee. Hon levde och verkade i Florens under under mitten av 1850-talet. Hon var radikal i sin stil både då och nu och hon bar gärna skräddade herrkläder, en garçonne look.

Dessutom har man kryddat upp kollektionen med en stor dos härligt glittrande discoestetik. Det syns i de underbart glittriga paljettplaggen och de skimrande topparna. Vi hittar också många fina färgglada kostymer i ett skönt 70-talssnitt. Färgpaletten är magisk och riktigt energigivande med djupa turkos toner, giftgrönt och en mjuk champangerosa. Ett underbart mosaik-mönster inspirerat av Florens har också smugit sig in.Kollektionen släpps på H&M online den 24 september. Prisbilden ligger från 150 kr upp till 2 000 kr och många plagg är gjorda i återvunna material.

Annons

Här nedan ser ni Feminas moderedaktör Jenny Fredriksson favoritplagg i kollektionen.

1. Volangplagg

Så många fina volangplagg i kollektionen i fantastiska färger. Så fint att bära på en finmiddag eller festen, gärna med ett par skräddade byxor eller en fin minikjol.

Annons

2. Partykostymerna

Wow! Så snygga kostymer, en härligt turkos kostym inspirerad av David Bowie som kommer sitta som en smäck på nyårsafton. Den svarta varianten är gjord i en glittrigt tyg och kommer med moderna bermudashorts. Perfekt att matcha med ett par höga stövlar.

Annons
Annons

4. Festskor

Så snygga och bekväma sandaletter i mjukaste läder. En perfekt klackhöjd och en vadderad sula gör dem riktigt sköna, för klackskor. Jag kommer bära mina till ett par jeans och kavaj längre fram, Kommer dessutom sitta som en smäck i vår. Tänk med ett par välmålade tånaglar. Så fint!

5. Snyggkjolen

En smal minikjol i den perfekta längden. Denna kjol kommer vara vara väldig smickrande och kommer passa till alla kroppstyper och i princip alla skor från höstens trendiga höga stövlar till sneakers, pumps och sandaler.

Annons

7. Klänningen i mosaik

Sånt underbart mosikmönster inspirerad av hantverkstraditionen i Florens. Färgskalan ger många matchningsmöjligher.

9. Broschen

Broschen är säsongens uppstickare på accessoarsfronten. Denna kommer jag sätta på kavajslaget eller använda som hårklämma.

Annons

10. Snyggt skräddad väst

Här ser vi Vernon Lee inspirationen i form av en ursnygg skräddad ärmlös jacka. Jag kommer bära den här till en helgrå ensemble.

Läs mer:

Annons