Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Modetrender som aldrig borde ha funnits

13 jan, 2022 
Trender kommer och går i mode, och det som kändes hopplöst ute för några år sedan är kanske det hetaste man kan ha på sig nu.
Men det finns vissa trender som aldrig borde få komma tillbaka in på modescenen – eller funnits från första början.
Annons
5 misstag vi alla gör i provrummet - och vad du ska göra iställetBrand logo
5 misstag vi alla gör i provrummet - och vad du ska göra istället

Att trender förändras, utvecklas och återkommer är en del av hur modevärlden ser ut – det mesta som känts riktigt otrendigt kommer förr eller senare tillbaka och får revansch. Axelvaddar och hög midja var ett tag det fulaste man kunde ha på sig, bara för att några år senare istället ses som det hetaste.

Men vissa trender hoppas vi aldrig kommer tillbaka, och undrar varför de fanns från första början.

Denimskor

Jeanstyg hör hemma på byxor, skjortor och jackor – skor kan vi göra av något annat. Men under en period kunde designers inte hålla denim borta från skor heller, och det hoppas vi slippa i framtiden.

Annons
Denim gör sig bätttre på annat än skor.

Riktigt låg midja

Ja, okej, den här trenden har tyvärr återvänt till viss del. Men än är inte jeansen riktigt så låga i midjan som de var i början på 2000-talet, att gylfen knappt får plats. Om man trivs bäst i jeans med högre eller lägre midja är såklart upp till en själv, men byxor som är så låga att rumpskåran syns gör ingen människa en tjänst.

Britney Spears har alltid varit en stor förespråkare för låg midja.

MC Hammer-byxan

Den mönstrade haremsbyxan populariserades på 90-talet av artisten MC Hammer, och bars mest av män. Stilen har återkommit i andra tappningar, och designers som Rick Owens har gjort byxor med dropcrotch till sitt signum. Men MC Hammer-byxan i sin ordinarie form behöver aldrig återvända.

Annons

Hundar som accessoarer

Den här är svår att ta in att det var en trend. I början på 2000-talet, när Paris Hiltons chihuahua Tinkerbell blev en världskändis på arvtagerskans arm, var en söt liten hund i väska eller famnen det coolaste man kunde ha. Trenden ledde dock till att många djur blev misskötta eller bortlämnade. Idag har de flesta insett att det inte känns okej att använda djur som accessoar, och vi hoppas att det här aldrig är något vi ser röken av igen.

Paris Hilton med hunden Tinkerbell, som startade trenden.

Ursprung: Stylecraze.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons