Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Möt våren i vitt: 5 bästa stylingtipsen som fixar stilen

29 apr, 2023 
Snygga stylingtips: så bär du vill från topp till tå
Vårkänslan ligger i luften och vi är mer än redo för den ljusare färgskalan i garderoben. För vad ger en vårigare känsla än att bära vitt från topp till tå? Här är fem snygga stilar som du kan börja använda redan nu.
Annons
Från trasiga jeans till Alice Bah Kuhnkes ELLE-galaklänningBrand logo
Från trasiga jeans till Alice Bah Kuhnkes ELLE-galaklänning

Äntligen får vi byta vinterns mörka och bylsiga ytterplagg mot ljusare, lättare och vårigare jackor och kappor. För om det är något man i regel blir extra sugen på under våren så är det ljusa färger. Cremevitt är enklast att börja med medan kritvitt passar allra bäst när sommarvärmen har kommit. Och allra helst ska vi bära vitt både upptill och nedtill. Behöver du uppdatera din garderob så satsa först och främst på vita basplagg som ger många olika stylingmöjligheter, såsom en vit kavaj, ett par klassiska jeans eller bastoppar. De korta vita klänningarna och de vita virkade kreationerna väntar vi med tills sommarvärmen har kickat in. Men här är fem ursnygga vita outfits som du kan börja använda redan nu.

Annons

1. Slapp kostym

Både vårens byxor och kavajer ska vara avslappnade och rymliga i modellen. Satsa därför på en kostym som har extra mycket vidd både upptill och nedtill så är du helt rätt ute. Kavajen och byxorna kan naturligtvis bäras var för sig, men att satsa på en hel kostym, och gärna matcha med ett par sneakers, är ett extra populärt stilval den här säsongen. Släng på dig en extra halsduk om du fryser. Se bara till att eventuellt slask är borta från gatorna innan du bär hellånga vita byxor.

Sommarens trendigaste kostym är vit och slapp i modellen.
Vit kostym i säsongens trendiga slappa modell.
Annons
Kostymen ska vara slapp våren och sommaren 2023.
Vitt ger en extra krispig och vårig känsla.
Annons

2. Sportigt

Vitt ger en extra krispig och vårig känsla och färgen passar extra bra till den sportiga stilen. Med detaljer såsom dragsko och extra fickor trollar du enkelt fram den snygga och avslappnade looken. Matcha allra helst med ett par sneakers så är stilen komplett.

Sportig stil i vitt från topp till tå.
Detaljer som dragsko och extra fickor ger en sportig stil.

3. Elegant i kjol

Är du ute efter en mer elegant stil? Satsa på en kjol istället för byxor så kommer stilen genast att kännas mer uppklädd. Den som vill vara extra trendig just nu byter den korta kjolen eller den vadlånga kjolen mot en hellång modell.

Annons
Bettina Looney i vit sommarstil med maxilång plisserad kjol.
Stilsäkra Bettina Looney i vitt från topp till tå.
Svenska supermodellen Elsa Hosk är elegant klädd i vit kjol och matchande kavaj.
Elsa Hosk i en superelegant vit look.
Annons

4. Klassisk jobbstil

Känner du dig inte bekväm i oversized kostym satsar du istället på ett par byxor i en smalare och klassisk modell. Trender kommer och går men ett par snygga och välsittande kostymbyxor består. Matcha med skjorta eller en fin blus så har du en snygg och klassisk kontorslook som passar perfekt för den varmare årstiden som stundar.

Stilfull jobbstil i vitt från topp till tå.

5. Vardagsfin i stickat

Den vita stickade tröjan är oumbärlig i garderoben och den passar perfekt att bära hela våren eller under kyligare sommardagar. Det går utmärkt att mixa flera olika vita nyanser, eller att bära vitt tillsammans med beige, vilket kommer att ge samma ljusa och våriga känsla.

Annons
Vårfin stil i vitt från topp till tå.
Den vita stickade tröjan är oumbärlig i garderoben.
Vit klassisk stickad tröja matchas med vit kjol.
Klassisk vit tröja matchas med veckad kjol och vit väska.
Annons
Vit klassisk polotröja och kjol i samma vita nyans.
Snygg stil i vit polotröja och matchande kjol.
Annons