Danska designen Nicholas Nybros SS18-visning blev en av gårdagens stora snackisar på den pågående Copenhagen Fashion Week. Anledningen? En stor andel av modellerna – både manliga och kvinnliga – var spritt språngande nakna på catwalken.

Hade kollektionen inte hunnit bli färdig i tid till modeveckan? Jodå, anledningen till de avklädda modellerna var en helt annan, förklarar Nicholas Nybro. Hans vår- och sommarkollektion är nämligen inspirerad av den mänskliga kroppen i alla dess åldrar, utseenden, former och storlekar. Därför ville han hylla kroppen i sin naturligaste form – det vi vanligtvis försöker dölja och skyla.

Läs även: Kritikstorm mot Zaras kampanj för kurviga: ”Ni måste skämta!”

– Jag designar alltid mina kollektioner med ett viktigt ämne i åtanke. Jag valde kroppen, för att det finns så mycket runtomkring oss – både i världen och inom mode – som försöker diktera bilden av den perfekta kroppen, berättar Nicholas Nybro om sin kollektion för Copenhagen Fashion Week.

– Vi har blivit så timida och rädda för att visa våra kroppar och avslöja vad som finns under kläderna, trots att det borde vara så naturligt. Därför är min kollektion en hyllning till den mänskliga kroppen och dess tusentals olika utseenden – något som förändras konstant genom hela livet, säger han.

Plaggen är inspirerade av olika delar av kroppen – hudens skiftande färgskalor, rynkorna på en åldrande hud, musklerna i ett atletisk kropp och de böljande formarna på en kurvig figur, bland annat.

Läs även: Hon visar upp fusket bakom bilderna på Instagram

– Långt ifrån alla kan identifiera sig med en 16-årig smal tonårskropp på 180 cm, kommenterar designern. Min önskan är att min kollektion och modevisningen ger upphov till en debatt kring kroppsideal i modebranschen. Jag hoppas att visningen kan starta en konversation kring hur kläder även kan vara vackra på vanliga människor med en mångfald av kroppstyper.

Modellerna såg därför inte ut som några pinnsmala supermodeller – utan som helt vanliga människor. Det var inte heller bara modellerna som var nakna, även designern själv kastade kläderna innan han kom ut och presenterade sin kollektion.

– Om jag har nakna modeller på catwalken skulle det vara lite småpatetiskt om jag sedan kom ut påklädd och bugade. Det skulle verka som att jag inte står för vad jag gör, förklarar Nicholas Nybro för danska tidningen Extra Bladet.

Läs även: Modellen Ashley Graham hatade sina celluliter – tills hennes mamma sa detta

Se några av bilderna från visningen i bildspelet nedan. (OBS! Ocensurerat.)

Designern själv – i adamsdräkt.

Kom i toppform hemma – med ett gummiband

Ett gummiband är det perfekta träningsredskapet som du kan ha med dig överallt och träna hela kroppen med – på den nivå som passar dig!

Läs mer och beställ direkt från här!

Mest läst