Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Nu kan du hyra kläderna direkt från By Malene Birgers catwalk

05 aug, 2019 
AvIda Gustafsson
Under Köpenhamns modevecka lanserar By Malene Birger en ny hållbar affärsmodell — Rent The Look. Som innebär att kunder i stället för att köpa kan hyra de bästa looksen direkt från By Malene Birgers vårvisning.
Annons

Under Köpenhamns modevecka för nästa års vårmode som hålls i veckan lanserar Malene Birger ett nytt koncept för uthyrning av festkläder. Via en pop-upstore i sin flaggskeppsbutik på Antonigade 10 kan kunderna besöka affären fysiskt för att se hur det fungerar, men konceptet är permanent online via By Malene Birgers hemsida.

Via Rent The Look får kunder möjlighet att hyra ett av urval del av de plagg som visats på By Malene Birgers visning för vår- och sommarkollektionen 2020.

Konceptet innebär att kunderna kan hyra ett sortiment av kläder till ett lägre pris än vad de kostar att köpa. När plagget har återlämnats tvättas det och hyrs sedan ut till nästa kund.

— Modebranschen är en snabbfotad industri; vi vill vara i framkant med innovativa lösningar som inte bara förändrar hur folk shoppar men också hur varumärken själva angriper sin försäljning. Vid 2022 kommer de allra flesta att ha en garderob som till 40 procent består av secondhand-kläder. Och genom att förstå varför och hur våra kunder köper eller hyr kläder, kan vi ändra oss för att bäst uppfylla deras krav, säger By Malene Birgers vd Morten Linnet i ett pressmeddelande.

Annons

Pop up-butiken med Rent the Look på Antonigade är öppen från och med torsdag den 8 augusti till och med lördag den 10 augusti. Alla tillgängliga outfits kommer även att finnas att hyra online på By Malene Birgers hemsida från och med den 8 augusti.

Samtidigt lanserar även By Malene Birger en ”See now, buy now”-pop up-butik på Avlkarl Gallery (Bredgade 28, Köpenhamn) mellan onsdag och fredag som ger kunder en möjlighet att köpa runway-inspirerade kläder och accessoarer.

Läs även:

Annons