Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Nu kan Meghan Markles andra bröllopsklänning bli din

15 jun, 2018 
AvNanna von Knorring
Meghan och Harry på väg till sin andra bröllopsfest, meghan bär Stella McCartney
Meghan Markle valde att bära inte en, utan två vackra specialgjorda klänningar under sitt bröllop – och nu kan en av klänningarna bli din. Stella McCartney kommer att återskapa Meghan Markles hellånga halterneckklänning i både svart och vitt.
Annons

Meghan Markle gifte sig med sin prins Harry den 19 maj och blev hertiginnan av Sussex inför hela världens ögon. Det sagolika bröllopet har detaljstuderats och hyllats – från de söta brudnäbbarna och den vackra tiaran till de förälskade blickarna mellan de nygifta.

Och bröllopsklänningarna var så klart en av de mest omskrivna delarna av bröllopet. Brudens klädval inför det kungliga bröllopet var nämligen en välbevarad hemlighet fram tills bilen rullade fram och Meghan Markle klev ut iklädd design av Clare Waight Keller för Givenchy.

Senare under kvällen bytte den nyblivna hertiginnan om till en ny bröllopsblåsa, denna gång en hellång vit klänning med halterneck, signerad Stella McCartney. Den vackra klänningen blev snabbt en favorit bland många på sociala medier och nu har beundrarnas böner blivit besvarade.

Meghan Markles andra bröllopsklänning av Stella McCartney

För brittiska Vogue berättar Stella McCartney att hon kommer återskapa bröllopsklänningen i samband med att hennes nya flaggskeppsbutik öppnar i London. Det kommer dock att röra sig om en väldigt begränsad upplaga, närmaste bestämt 23 vita klänningar och 23 svarta klänningar.

Annons

– Jag visste att klänningen var vacker när jag jobbade på den tillsammans med Meghan. Jag visste att det skulle bli en klänning som folk skulle vilja ha och då kan man antingen tänka ”ingen får ha den!” eller så kan man dela med sig, säger Stella McCartney om beslutet till brittiska Vogue.

Klänningarna beskrivs som en spegelbild av den bröllopsklänning Meghan Markle bar och kommer att kosta 3500 pund, ungefär 40 500 svenska kronor. Klänningarna går under namnet ”Made with Love” och sys i hållbar viskos, samma material som originalet.

Intresserad att bli en av de lyckliga 46 utöver hertiginnan Meghan? Det finns en hake. Den som är intresserad av att köpa en av klänningarna måste boka ett privat möte och bli godkänd av Stella McCartney själv. Du kan läsa mer om hur ansökningen går till hos brittiska Vogue här.

Läs också:

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Annons