1:50

Efter reklamen: 7 gånger prinsessan Estelle klätt sig i Victorias gamla kläder

(1:50)

Kläder med dekorativa knappar eller pärlor

Det är klart att man vill att ens barn ska ha på sig fina kläder, så väl som sköna. Men plagg med dekorationer är smart att undvika, speciellt om man har mindre barn. Knappar eller pärlor kan lätt ramla av, och vips har barnet stoppat föremålet i munnen.

Långa halsdukar

En lång mysig halsduk på vintern är väl en självklarhet? Fast nja, med mindre barn är det bättre att hitta andra alternativ, som en skön tubhalsduk. En lång halsduk kan lätt fastna i klätterställningen eller trädet där barnen leker och klättrar, och har man väl fastnat med halsduken kan det vara väldigt svårt att komma loss. I vissa länder är det till och med förbjudet att bära halsduk som barn i förskola, skriver Brightside.

9 plagg och accessoarer som du kan bära med allt i vår

Mörka kläder utan reflexer

Det är praktiskt med mörka kläder, då de vanliga fläckarna som barnen får på ytterkläderna inte syns lika tydligt. Men har man mörka kläder är det viktigt att de kompletteras med stora och tydliga reflexer. För den som kör bil är det en enorm skillnad på personer i mörka kläder utan reflexer, personer i ljusa eller färgglada kläder och personer med reflexer på sina kläder. Med reflexer blir barnen synliga i trafiken om vintern.

Stora huvor med päls

Att ha jackor med stora huvor kan faktiskt bli farligt, inte minst om huvan har en pälskrage som gör att synfältet minskas ännu mer. Med huvan på är det svårt att se omvärlden, och barnet ser egentligen bara rakt fram, något som kan göra att den missar bilar eller andra fordon som kommer från sidorna. Luvan kan också ta bort varnande ljud – man hamnar helt enkelt i sin egen värld.

Så stylar du skjortan på tre sätt – modeproffset visar