Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Se gästernas färgstarka looks på Årets Feminista 2024

04 jun, 2024 
AvCecilia Persson
FotografKarin Törnblom
Soraya Lavasani, Arja Saionmaa och Margareta Hallin
På Årets Feminista 2024 var färgstarka nyanser ett dominerande inslag när det kom till vad gästerna valde att bära. Spana in färgerna som dominerade på årets gala!
Annons
Årets Feminista 2024 – En kväll fylld av hyllningar, tårar och systerskapBrand logo
Årets Feminista 2024 – En kväll fylld av hyllningar, tårar och systerskap

Under måndagskvällen gick Årets Feminista av stapeln för andra gången, Feminas egen gala där inspirerande och engagerade kvinnor uppmärksammas och möts under en känsloladdad galakväll.

Som många andra galor inleddes Årets Feminista 2024 med en röd matta där gästernas looks förevigades. Förutom tidlösa sommarklassiker kunde en annan stor trend skådas bland de utvalda gästerna – och den stavades färg!

Galaoutfits i färg på Årets Feminista 2024

Här kan du spana in några av gästernas allra mest minnesvärda färgstarka looks i olika kulörer.

Annons

Arja Saijonmaa

En av galans starkast lysande stjärnor fick under galan motta priset som Årets ikon och fångade gästerna från scenen – samt strålade i en underbart vacker smaragdgrön kreation.

Arja Saijonmaa i grön vid klänning på Årets Feminista 2024

Soraya Lavasani

Den populära Nyhetsmorgon-programledaren bar ett underbart vackert plisserat set i en ljuvlig blå nyans, en typ av plagg som vi har sett henne i många gånger tidigare – och vi förstår varför!

Annons

Caroline Farberger

En liknande nyans valde även företagsledaren och inspiratören Caroline Farberger, som anlände till galan i en vacker blå klänning i ett lyxigt material och tidlösa accessoarer som går att bära om och om igen.

Caroline Farberger i blå klänning på Årets Feminista 2024

Margareta "50something" Hallin

Influeraren och modeprofilen Margareta Hallin, som för många är känd som @50something.se på Instagram, satsade på återbruk – och gjorde det med bravur. På sitt Instagramkonto berättar hon nämligen att den gula klänningen hon valde att bära är hennes mammas gamla balklänning från 1960-talet som hon låtits sy om hos en skräddare. Återbruk när det är som bäst!

Annons
Margareta Hallin i gul klänning på Årets Feminista 2024

Sara Wimmercranz

Att välja plagg med historia, det gjorde även entreprenören Sara Wimmercranz på årets gala. Hennes stilsäkra outfit i toner av gult, rosa och vitt var nämligen ett set från 70-talet, som bestod av en byxkjol, topp och ett matchande skärp. Toppade looken gjorde hon med ett par solglasögon i modern modell – ett smart knep för att kombinera retroinspirerad design med nutid!

Sara Wimmercranz i återbrukat 70-talsset på Årets Feminista 2024

Therese Alshammar

En annan som valde att bära soligt gult till Årets Feminista 2024 var Therese Alshammar, som valde den här tvådelade kreationen. Hon matchade kläderna med ett par gröna slipins som verkligen blev pricken över i:et!

Annons
Therese Alshammar i gult matchande set på Årets Feminista 2024

Anja Nordenfelt

På plats för att ta emot priset för Årets förändrare för Mamma Uniteds räkning var Anja Nordenfelt, som har grundat organisationen. Det gjorde hon i en vacker orange skapelse i trendig spets som gjorde avtryck på röda mattan.

Annons