Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Plus size-modellen: Klädknepen jag älskar att använda mig av

23 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografInstagraM.
Marcela Baccarim.
Brasilianska Marcela Baccarim har arbetat som plus size-modell sedan 2014, och lärt sig knep för att alltid ta sina outfits till nästa nivå.
Nu delar hon med sig av sina bästa tips för att alltid känna sig som sitt allra snyggaste jag, oavsett vilken storlek du har på dina kläder.
”Problemet är inte din kropp eller dina kläder”, skriver Marcela Baccarim.
Annons
Vintageskola: Så gör du de bästa second hand-fyndenBrand logo
Vintageskola: Så gör du de bästa second hand-fynden

Känner du att du inte riktigt får till riktigt snygga outfits, trots att du gillar kläderna du har i garderoben? Då kanske du bara behöver få en liten nystart i hur du stylar och kombinerad dina kläder.

Modellen Marcela Baccarim vann Miss Brazil Oversize 2014, och har sedan dess arbetat som plus size-modell för en rad märken. Hon vet att en snygg outfit inte hänger på hur kroppen ser ut, utan hur du stylar dina plagg.

”Problemet är inte din kropp eller dina kläder. Du behöver bara lista ut hur du ska bära kläderna du använder för att framhäva skönheten du redan har”, skriver hon till en video på Instagram.

Annons

Modellen visar hur små justeringar gör stor skillnad

Skillnaden mellan omodernt och elegant kan hänga på små detaljer menar modellen, och visar flera olika outfits där hon har gjort små skillnader i hur hon stylat plaggen och vilka accessoarer hon har använt. I stället för att bara låta plaggen hänga oengagerat på kroppen formar hon dem i för att få en trendig siluett.

Den första outfiten består av tre komponenter – ett par svartvitrandiga byxor, ett svart linne och en svart chiffongkavaj. I den tråkigare varianten av outfiten har hon kavajen stängd och ett par platåskor till, men visar ett alternativ bredvid där hon valt ett par klackar, har kavajen öppen samt ett skärp i midjan. Med de olika formkontrasterna händer det mer i outfiten, och looken känns mer inspirerad.

Modellen visar olika varianter av samma outfit.
Små skillnader i plagg gör stor skillnad i intryck.

Sedan visar hon ett par ljusa jeans och en rosa tjocktröja tillsammans, innan hon byter tröjan mot en lite kortare topp för att få bättre balans i proportionerna. Även här väljer hon ett skärp i midjan för mer kontrast, denna gång i matchande rosa.

Annons

Hyllas för klädknepen

Till sist visar hon olika varianter av en väldigt klassisk outfit – beiga chinos och en svart skjorta eller blus. På den enda varianten låter hon skjortan hänga rakt, utan accessoarer eller någon adderas styling. I den andra varianten har hon knutit upp skjortan, adderat ett halsband och ett skärp, samt ett par sandaletter som går i samma guldiga nyans som bältesspännet och smyckena.

Klippet har gillats över 400 000 gånger och fått tusentals kommentarer. Bland kommentarerna är det många som hyllar Marcela för hennes video.

Annons

”Det här är verkligen jag. Styling gör sådan skillnad”, skriver en person.

Annons