Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Prinsessan Madeleines hyllade modeval – trendigare än någonsin

15 sep, 2023 
Tubklänningen är tillbaka – och hetare än någonsin. Och en som följer 00-trenden är prinsessan Madeleine! Däremot gör hon trenden helt till sin och bakar in både glamour och 50-tal.
Annons
Så ser prinsessan Madeleines tre barn ut idagBrand logo
Så ser prinsessan Madeleines tre barn ut idag

00-talets mode fortsätter erövra butikerna. Lågt skurna jeans. Korta tröjor. Men få plagg andas Y2K-modet så som tubtoppen. Svårburen enligt vissa – älskade av andra!

När prinsessan Madeleine åter intog svensk mark för att fira sin pappa kung Carl Gustafs 50 år på tronen gjorde hon det just i en trendig tubklänning. Men i stället för att välja en åtsittande variant, som är den som andas mest 00-talsmode, klädde hon sig i en modell med mer klassisk Hollywood-känsla och klockad kjol.

– Prinsessan Madeleines look hör hemma i den stora couturetrenden snarare än Y2K-trenden, hennes look andas ett kvinnligt 50 tal med bara axlar, markerad midja och en kjol med mycket vidd i. Très chic Madeleine!, säger Feminas modechef Jenny Fredriksson.

Annons
Prinsessan Madeleine marchesa klänning fest
Prinsessan Madeleine i klänning från Marchesa Notte och klackar från Valentino.

Klänningen som prinsessan Madeleine plockat fram ur garderoben till denna stora hyllningskväll kommer från Marchesa Notte, ett märke som tillhör Marchesa, men som tillåts vara något mer lekfulla och trendiga – och snäppet billigare (även om prislappen självklart är rejäl!).

Madeleine bar Valentino och Marchesa

Till den trendiga Marchesa-klänningen i pudrigt valde Madeleine klackar och väska från Valentino, ett modehus hon älskar och som även fick till uppgift att skapa hennes brudklänning!

Hennes clutch, eller kuvertväska som man sa när tubtoppen var inne förra gången, kommer från Valentino Garavani, alltså den del av Valentino som skapar skor och väskor. Den är skapad i silke med en stor rosett på sidan. Skorna kommer även dem från Valentino, vackert beiga med en fin rosett som dekoration över tåpartiet, vilket sajten UFO no more var först om att rapportera.

Annons
Som vanligt bar prinsessan Madeleine flera armband kring handlederna.
Klackar clutch valentino
Klackar och kuvertväska från Valentono – ett favoritmärke för prinsessan Madeleine.

Prinsessan valde självklart även några accessoarer. Ett armband strösslat med diamanter som hon ärvde från prinsessan Lilian syntes på den ena handleden, medan ett otroligt klassiskt så kallat kärleksarmband från Cartier med fyra diamanter syntes på den andra. Just detta armband syns på många kvinnor inom societeten, både i Sverige och utomlands. Det är vanligtvis en klassisk kärleksgåva från en man till hans hustru, och för att stänga armbandet krävs faktiskt en skruvmejsel, självklart medföljande och i äkta guld.

Annons

Victoria och Sofia valde svenskt mode

De övriga kungliga kvinnorna bar även de otroliga klänningar. Kvällens mest hyllade blev kronprinsessan Victoria i sin korallfärgade klänning från självaste Christer Lindarw med vackra detaljer på axeln skapade av Tim Mårtenson.

kronprinsessan victoria kungens fest 50 år lindarw klänning
Kronprinsessan Victoria hyllades för sitt val av outfit, skapad av svenska Christer Lindarw.

Prinsessan Sofia valde även hon svenskt från Lars Wallin och otroligt häftiga skor från Gianvito Rossi. Drottning Silvia gick i stället på ett säkert val – hennes favoritdesigner Georg et Arend hade skapat den pudriga klänningen. Till den valde hon en magisk väska från Judith Leiber.

prinsessan sofia lars wallin klänning
Prinsessan Sofia i en rosa dröm från Lars Wallin och skor som andas 70-tal.
Annons
Närbild på de skor och den clutch prinsessan Sofia och drottning Silvia bar.
King Carl Gustaf and Queen Silvia of Sweden attending the Jubilee concert at Drottningholm Palace Theatre, as part of the Swedish king his 50th Jubilee on the throne in Stockholm. (Photo by DPPA/Sipa USA)
Annons