Kronprinsessans bästa födelsedagsklänningar
0:57

Efter reklamen: Kronprinsessans bästa födelsedagsklänningar

(0:57)

Slå på ljud

År efter år har prinsessan Estelle sett sin mamma byta om till den ena vackra klänningen efter den andra. Modedrömmar i världens alla färger hänger i den kungliga galagarderoben på Haga. Men en av klänningarna verkar ha fått Estelles modehjärta på fall.

När prinsessan Estelle närvarade vid kung Carl Gustafs jubileumskonsert på Drottningholms slottsteater bar hon en klänning i grönt från en tre år gammal H&M Conscius Exklusive-kollektion.

Shutterstock

Estelle i Victorias H&M-klänning

När kung Carl Gustafs stora fest för sina 50 år på tronen ägde rum under torsdagskvällen dök Estelle nämligen upp i en grön tylldröm från svenska H&M. Klänningen ingick i kollektionen Conscious Exclusive som märket släppte år 2020, en kollektion som enbart består av plagg framställda av avfall. Men klänningen har vi även sett på ingen annan än hennes mamma!

Kronprinsessan Victoria bar den skogsgröna klänningen när hon år 2021 blev framröstad till Årets hetro vid QX Gaygala. Galan var inställd på grund av pandemin som löpte över världen, men Victoria visade upp sig på bilder iklädd klänningen hemma på Haga.

Kronprinsessan Victoria har burit en likadan klänning vid flera tillfällen. Då med ett hårsmycke från Maria Nilsdotter.

Robin Utrecht / dana press

Men som den hållbara kronprinsessa hon är har Victoria självklart burit den vid fler tillfällen än så. Den 7 juni 2022 dök hon upp i H&M-stassen i Amsterdam under ett besök, vackert matchad med ett hårsmycke från Maria Nilsdotter.

Evin Ahmad prickar in höstens stora trend – så bär du den

Hållbart klänningsval

Om prinsessan Estelle fått en helt egen barnvariant av klänningen uppsydd, eller om det är kronprinsessans klänning som Estelle bar på kungens fest är oklart. Men det vi vet med säkerhet är att inga modeval görs lättvindigt i av kronprinsessfamiljen, det är alltid många tankar bakom varje val och vad dessa val symboliserar. Och Estelles val för kvällen var inte enbart en fin hyllning till hennes mamma kronprinsessan Victoria, utan även ett val som visar att Estelle både bryr sig om hållbarhet och ville välja den klänning som så pass mycket är förknippad med Victorias fina pris från HBTQ-världen.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till kvällens jubileumsföreställning på Drottningholms slottsteater i en korallfärgad klänning med vacker detalj på ena axlen.

Fredrik Sandberg/TT

Mascaran prinsessan Madeleine älskar – finns hos svenska sminkkedjan

Kungens stora jubileumskonsert

Anledningen till det stora firandet där vi fick se prinsessan Estelle så fint uppklädd var den Kungliga operans jubileumsföreställning på Drottningholms slottsteater, ett event ordnat för att hylla kung Carl Gustafs 50 år på tronen.

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf anländer till kvällens jubileumsföreställning på Drottningholms slottsteater med anledning av kungens 50-årsjubileum.

Fredrik Sandberg/TT

Gäster från när och fjärran, allt från privata vänner till politiker, var på plats för hyllningskvällen. Och självklart hade alla gäster klätt upp sig till tänderna denna sprakande galakväll i musikens tecken!

Mest läst