Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Inspireras av prinsessan Sofias sommarstil – här är plaggen som fixar looken

14 apr, 2021 
prinsessan sofia på sommaren

Sommar, sol – och klädval. Varför inte titta på vad kungligheterna bär för att inspireras? Här är några av prinsessan Sofias bästa sommarlooks.

Annons

Mer snart än vi kan ana är sommaren här och även om den kanske inte blir lika festlig som vanligt så finns det all anledning att klä upp sig när tillfälle ges. Vi inspireras gärna av prinsessan Sofia som helst väljer färg, mönster och midilängd på sina klänningar under de varmare månaderna.

Prinsessan Sofias stil på sommaren

Här har vi samlat några av Sofias bästa sommarlooks, samt plaggen som fixar stilen.

prinsessan sofia vid examenshögtiden för Sophiahemmet 2018

När Sofia närvarade på Sophiahemmets examenshögtid i Stadshuset 2018 matchade hon den skira sommargrönskan i den här gröna mönstrade klänningen.

Annons
V-ringad blommig klänning med trekvartsärmar

En annan snygg grön mönstrad klänning med samma längd på ärmarna är den här från Joelle, som du hittar här (reklamlänk).

grön klänning från arket

Den här ärtgröna klänningen i midilängd och med trekvartsärmar finns hos Arket, du hittar den här (reklamlänk).

Annons
grön mönstrad klänning

Om du istället är ute efter den höga skärningen så finns den här snygga mönstrade klänningen från Vila här (reklamlänk).

ärtgrön klänning från Jumperfabriken

Jumperfabriken står bakom den här ärtgröna klänningen med hög skärning och fint fall i kjolen, som finns här (reklamlänk).

Annons
mörkgrön klänning med smock

Den här mörkgröna klänningen med hög ringning, trekvartsärmar och vackert fall kommer från YAS och finns här (reklamlänk).

grön mönstrad omlottklänning

Den här snygga mönstrade klänningen från Twist & Tango skvallrar även den om sommar. Den finns här (reklamlänk).

Annons
prinsessan Sofia vid prinsessan Madeleine och Chris O'Neilss bröllop 2013

När prinsessan Madeleine gifte sig med sin Chris O'Neill 2013 bar Sofia en vacker ljust lila långklänning i ett sidenliknande material. Den hade dessutom en dekorativ knäppning bak i ryggen.

ljuslila satinklänning med halvlånga ärmar från H&M

Hos H&M finns det just nu också en syrénlila satinklänning som har lite längre ärmar samt ett knytband i midjan. Du hittar den här (reklamlänk).

Annons
lila klänning med knappar och långa ärmar från & Other stories

& Other Stories har även de en lila klänning i en mörkare nyans, som har ett diskret mönster och en trendig V-ringning med knäppning fram. Den finns här (reklamlänk).

Prinsessan Sofia, prins Carl-Philip, kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid Lussan Gottliebs bröllop 2018

När prinsessan Madeleines bästa vän Louise "Lussan" Gottlieb gifte sig med sin Gustav Thott var hela kungafamiljen på plats, inklusive prinsessan Sofia och prins Carl-Philip. Bakom dem skymtar vi kronprinsessan Victoria i en rosa spetskreation och Sofia själv valde en gul enaxlad klänning med hög slits.

Annons
gul one shoulder-klänning från Asos

Hos Asos hittar du den här enaxlade gula klänningen som ju passar perfekt för dig som är bröllopsgäst eller brudtärna i sommar. Den finns här (reklamlänk).

ljusgul V-ringad omlottklänning i midilängd

Om du är ute efter den vackra gula färgen men inte känner dig bekväm i ett enaxlat plagg så bör du spana in den här omlottklänningen från Na-kd som du hittar här (reklamlänk).

Annons

Gult är en favorit hos Sofia sedan tidigare – här anländer hon med just Louise Gottlieb till middagen kvällen innan prinsessan Madeleines bröllop i en gul V-ringad klänning med drapering fram.

gul draperad klänning sofia

Klänningen som Sofia bar kommer från Thalia, men en nästan identisk variant är den här från Chiara Forthi som finns här (reklamlänk).

Annons
Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia vid Victoriakonserten i Borgholms slottsruin 2020

Sommaren 2020 matchade prinsparet varandra till perfektion när de närvarade vid Victoriakonserten i Borgholms slottsruin – prins Carl-Philip i en stilsäker mörkblå kostym och prinsessan Sofia i en vacker blåvitmönstrad klänning.

Blå mönstrad klänning med knäppning från DvF

Den här mönstrade klänningen från Diane von Furstenberg har även den stadga i kjolen, krage samt är veckad i livet. Den finns här (reklamlänk).

Annons
ljusblå mönstrad klänning

En vacker blå klänning i en ljusare nyans, som också har vidd i kjolen, är den här från Selected Femme som passar perfekt till sommaren och finns här (reklamlänk).

Prinsessan Sofia och prins Carl-Philip vid Adriennes dop utanför Drottningholms kyrka

2018 bar prinsessan Sofia den här vackra blommiga klänningen med beige bas när hon och familjen närvarade vid dopet för prinsessan Madeleine och Chris O'Neills dotter Adrienne i Drottningholms kyrka. Bakom klänningen står den hyllade designern Ida Lanto.

Annons
grön blommig midiklänning

En vacker rosmönstrad variant i grönt har Ellos Collection, den finns kvar i stora storlekar här (reklamlänk).

blommig klänning

En kortärmad långklänning med rosmönster finns hos Ellos Collection, du hittar den här (reklamlänk).

Annons
svart blommig klänning

Den här kortare varianten med rosmönster på en svart bas kommer från Happy Holly och finns här (reklamlänk).

beige blommig klänning

En annan riktigt snygg kortärmad beige klänning med blommönster är den här, som kommer från Moments New York och som finns här (reklamlänk).

Annons

LÄS MER:

6 saker du kanske inte visste om prinsessan SofiaBrand logo
6 saker du kanske inte visste om prinsessan Sofia
Annons