Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Quiet luxury – enda trenden att ha koll på i vår

21 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Vill du hänga med i modetrenderna är det bara en trend du behöver hålla koll på i vår – quiet luxury.
I stället för att vräka på med stora logotyper och bling handlar trenden om att ha en modern och minimalistisk look, som ser elegant ut.
Här är fem nyckelplagg att hålla koll på i vårens stora trend!
Annons
Camilla Thulin om modebranschen och dagens skönhetsidealBrand logo
Camilla Thulin om modebranschen och dagens skönhetsideal

Hur ser lyx ut 2023 egentligen? Trender kommer och går i modevärlden, men något som aldrig verkar bli omodernt är elegant lyx – och i vår är det hetare än någonsin. I stället för stora logotyper, vräkig extravagans och överdådig design är det ”quiet luxury” som gäller. Om det är någon trend du ska hålla koll på under våren 2023 så är det den, skriver Vogue.

Vad innebär quiet luxury då? Det är inte helt enkelt att bena ut – stilen är inte helt minimalistisk, men är mer polerad än den tidigare uppmärksammade normcore-trenden. Vogue exemplifierar med att bära en designerväska i stil mer Hèrmes Kelly, men som är sliten, eller att matcha en dyr kappa med ett par gamla second hand-jeans.

Annons

Quiet luxury handlar helt enkelt om snygga, stilrena klassiker med raka, enkla snitt – mode som håller säsong efter säsong. Du kan se det som en ny nivå av basplagg, som har finess och elegans.

Vilka plagg är det smart att spana in sig på? Här är nyckelplaggen och –stylingen för att lyckas med quiet luxury!

Lyxiga lager

Styla dina outfits med lager på lager – exempelvis linne, skjorta, kavaj, eller undertröja och öppen skjorta. Håll tonerna jordnära och neutrala, exempelvis som på Bottega Venetas visning.

Annons

Formade jackor

Modevisningarna är fulla av snygga kavajer, jackor och rockar med raka snitt, breda axlar och en skulpterad look – androgynt och tidlöst!

Saint Laurent modevisning spring/summer 2023.
Saint Laurent.

Nonchalanta byxor

Kostymbyxan är alltid tidlöst modern, men välj inte de tajtaste eller mest formade modellerna. Ta hellre en lösare modell som ger ett ledigt och nonchalant intryck.

Cos modevisning spring/summer 2023.
Cos.

Raka kjolen

En längre, rak kjol är aldrig fel, och förhöjer vilken outfit som helst. Märken som Peter Do och Givenchy visar stilrena kjolar i midi- och maxilängd.

Annons
Peter Do modevisning spring/summer 2023.
Peter Do.

Platta skor

Ballerinaskons intåg tillbaka in i värmen påbörjades redan i höstas, men nu i vår är den tillbaka ordentligt. Skon för tankarna till en av de största ikonerna för tidlöst mode genom tiderna – Audrey Hepburn. Men även andra platta skomodeller dominerade på visningarna.

Cos modevisning spring/summer 2023.
Cos.
Annons
Här lyfter Femina kvinnliga designers – följ med bakom kulissernaBrand logo
Här lyfter Femina kvinnliga designers – följ med bakom kulisserna
Annons