Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Rosa kläder – 16 stilsäkra köp våren 2024

05 apr, 2024 
Rosa kläder dam
Den stundande våren och sommaren medför ett starkt sug efter mer färgstarka nyanser – inte minst favoriten rosa. Vi har samlat de bästa köpen i alla olika toner, från mjuk pastell till stark cerise!
Annons

Även om snön återigen ligger vit på taken på många håll i vårt avlånga land så kommer det – tro det eller ej! – ändå en vår inom kort. För många av oss är det med andra ord dags att se över vårgarderoben och fundera över om några nya inslag ska få ta plats bland de befintliga kläderna.

En av modefärgerna som vi ser mycket av i vår och sommar är rosa, inte minst i form av pastellnyanser som gör sin återkomst varje vår – tätt ackompanjerade med säsongens ännu trendigare ljusblått. Samtidigt håller de tidigare säsongernas Barbie-nyanser fortfarande stilen – tur för alla oss som hakade på hajpen och redan har både accessoarer och kläder i ceriserosa och bubbelgumsrosa toner hemma (eller är sugna på att införskaffa dem).

Streetstyle med en kavaj och byxa i en starkt ceriserosa nyans
En färgstark kostym i en rosa nyans är ett perfekt alternativ till klänningen.Foto: TT/Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight
Annons
Streetstyle med en ljusrosa fluffig kostym och en krämvit skjorta.
Våga ta ut svängarna med dina rosa plaggoch välj gärna oväntade material och skärningar.Foto: TT/Hanna Putylina/Shutterstock
Halima Aden i en ceriserosa dräkt med kjol och jacka till Carolina Herreras AW24-visning på New Yorks modevecka i februari 2024
Supemodellen Halima Aden valde en elegant ceriserosa dräkt till Carolina Herreras vår- och sommarvisning i februari.Foto: TT/Marcy Swingle
Annons
Janka Polliani i en outfit med en mönstrad jacka i blått, grönt och rosa, rosa Chanelväska, rosa klackar och vida jeans från Loewe
Modeprofilen Janka Polliani visar vägen med rosa detaljer, som passar utmärkt med denim och olika blå toner.Foto: TT/Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA/Shutterstock

Rosa kläder för dam – snyggaste köpen i vår och sommar

Vill du också ta in rosa toner i din garderobspalett? Från klart lysande ceriserosa till dova pasteller och dusty pink – här är de snyggaste rosa kläderna och accessoarerna 2024.

1. Rosa klänning, Ellos

Om du är bjuden på fest i vår eller sommar eller vill ha en underbar klänning som går att både klä upp och ner beroende på tillfälle så är den här midiklänningen ett riktigt bra val. Den har långa puffärmar med manschetter i ärmsluten, markerad midja och en omlottskärning som ger en snygg silhuett. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
Rosa långärmad midiklänning med omlottskärning, v-ringning och markerad midja från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

2. Kortärmad stickad tröja, MQ Marqet

Den stickade tröjan med korta ärmar är ett plagg som vi bland annat har kunnat se många programledare i TV4 Nyhetsmorgon bära. Och vi förstår varför – det är den perfekta blandningen mellan en skön stickad tröja och en mer uppklädd topp eller t-shirt – särskilt om den är i en så snygg rosa nyans som denna. Se mer och köp den stickade toppen här (reklamlänk).

Rosa kortärmad stickad tröja från MQ Marqet
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.
Annons

3. Blus med puffärm, By Malina

Ett annat plagg som klär upp vilken outfit som helst ännu mer är satinblusen med puffärmar, som vi har sett hos många varumärken den senaste tiden – däribland By Malina. Den här ljusrosa varianten ger ett riktigt lyxigt intryck och passar perfekt med neutrala nyanser. Se mer och köp blusen här (reklamlänk).

Ljusrosa blus med korta puffärmar från By Malina
Klicka på bilden för att komma direkt till blusen.

4. Scarf, Kappahl

Består din garderob framförallt av basplagg? En färgstark scarf är ett enkelt och snygg sätt att addera färg på ett naturligt sätt! Den här scarfen har ett djungelinspirerat mönster i toner av rosa, orange och vitt. Se mer och köp scarfen här (reklamlänk).

Annons
Rosa och orange scarf med mönster från Kappahl
Klicka på bilden för att komma direkt till scarfen.

5. Satinkavaj, Lindex

Elegant kavaj i satin och en mycket ljusrosa nyans. Bär den med de matchande satinbyxorna eller satsa på en stilkrock med ett par klassiska blåjeans. Se mer och köp kavajen här (reklamlänk).

Ljusrosa satinkavaj med två knappar från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

6. Linneskjorta, Kappahl

Det perfekta vår- och sommarplagget! Den här snyggt rosa skjortan är gjord i en blandning av linne och bomull och har en klassisk passform. Den finns i flera fina färger, se mer och köp skjortan här (reklamlänk).

Annons
Rosa linneskjorta för dam från Kappahl
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

7. Ceriserosa kavaj, Zizzi

Addera en riktigt poppig kavaj till garderoben för att alltid ha något snyggt och spännande att bära till fest eller när du vill vara extra snygg på kontoret. Den här snygga varianten har två klädda knappar och en tidlös passform. Se mer och köp kavajen här (reklamlänk).

Ceriserosa kavaj med två knappar från Zizzi
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

8. Rosa byxor, Lindex

Det är inte bara upptill som vi gärna bär rosa nyanser – de ser lika snygga ut nertill. Dessa eleganta bomullsbyxor med raka ben och hög midja kommer i en snygg ljusrosa nyans som går riktigt bra ihop med säsongens ljusgula trendtoner. Se mer och köp dem här (reklamlänk).

Annons
Ljusrosa byxor i bomull med hög midja och raka ben från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

9. Rosa väska, Kappahl

Ta in en färgklick med den här trendsäkra väskan i en klassisk form med ett bredd band med spänne. Väskan finns även i fler trendfärger, bland annat ljusblått och ljusgult. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Annons

10. Rosa blus, Ellos

Ett enkelt sätt att ta in nya färger i dina dagliga outfits är att satsa på tidlösa nyckelplagg som jeans, kavajer och kjolar och sedan ta in mer trendiga nyanser i form av toppar och accessoarer, som ofta har en mindre prislapp. Den här snygga blusen har en lös passform med puffärmar och en trendig peplum-skärning. Se mer och köp blusen här (reklamlänk).

Rosa oversized blus med vid passform, puffärmar, peplum och markerad midja från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till blusen.

11. Rosa paljettkjol, Baum und Pferdgarten

Stråla på festen i denna glittriga dröm! Den här rosa paljettkjolen är utan tvekan bäst på fest, men kan även kläs ned med en grå collegetröja och sneakers till vardags. Oavsett vilken kombination du väljer passar den utmärkt för dig som vill synas! Se mer och köp midikjolen här (reklamlänk).

Annons
Rosa midikjol med paljetter från Baum und Pferdgarten
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

12. Boucléjacka, Self-Portrait

Den tidlösa dräktjackan i bouclé och tweedliknande material fortsätter att synas överallt. Den är lika snygg på kungligheterna som de coola streetstyle-profilerna under modeveckorna och finns i en mängd olika utföranden. Denna ljusrosa med strassknappar mår bäst av att bäras som på bilden – med ett par lågmälda jeans för bästa och snyggaste stilkrock. Se mer och köp boucléjackan här (reklamlänk).

Ljusrosa boucléjacka med strassknappar och fickor från Self Portrait
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

13. Randig klänning, Lindex

Vill du börja preppa sommarens garderob redan nu? Den här somriga bomullsklänningen med korta ärmar, utsvängd kjol och v-ringning med knytning har en snygg cutout-detalj framtill som ger den det där lilla extra. Se mer och köp den randiga klänningen här (reklamlänk).

Annons
Randig rosa midiklänning i bomull med cutout, knytdetalj och korta ärmar från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

14. Rosa matchande set, MQ Marqet

Vill du slippa klädpanik på morgonen eller inför festen? Då är matchande set helt rätt väg att gå! Genom att satsa på två matchande plagg slipper du göra tankearbetet själv, samtidigt som du ser välklädd och elegant ut. Dessutom passar den här kortärmade toppen och midikjolen med vackert fall lika bra även med annat i garderoben. Se mer och köp det matchande setet här (reklamlänk).

Rosa matchande set med topp och midikjol i satin från MQ Marqet
Klicka på bilden för att komma direkt till setet.

15. Randig tröja, Baum und Pferdgarten

En klassisk randig stickad tröja är alltid ett säkert kort, och den här varianten från det populära danska varumärket tolkar konceptet på ett nytt och spännande sätt med en ny skärning, ribbade ärmslut och rosa toner. Se mer och köp tröjan här (reklamlänk).

Annons
Vit och rosa randig tröja från Baum und Pferdgarten
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

16. Rosa kostym, Ellos

Lyft kontorslooken till nästa nivå eller stråla på festen med en snygg rosa kostym. Den här har dessutom en kavaj med ett knytskärp i midjan som gör den ännu mer iögonfallande och samtidigt elegant. Se mer och köp den rosa kostymen här (reklamlänk).

Rosa kostym med kostymbyxor och kavaj med midjeskärp från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till kostymen.
Annons
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024
Annons