Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Så bär du de snyggaste pastellfärgerna i vår

09 mar, 2021 
AvMichelle Lannerhjelm
FotografDan Kullberg
Feminas moderedaktör guidar dig till hur du ska bära pastellfärgerna som är en av vårens viktigaste trender.
Annons
Mode genom tiderna: 1950-2000Brand logo
Mode genom tiderna: 1950-2000

Våren är på gång och med det en ny säsong där det största trendbudskapet är poppiga pastellfärger som har gjort en massiv comeback. Vi har inte sett så mycket pasteller sedan 1980-talet där de glassiga pasteller verkligen regerade färgbilden. Här nedan ser du det skönaste vårmodet med sköna siluetter och inspirerande plagg i poppiga färger. Här guidar vi dig hur du bär smaskiga pasteller som du kan bära i vår.

1. En färg från topp till tå

Boosta vårkänslorna med säsongens smaskigaste och trendigaste färgskala! Alla pasteller – som bubbelgumsrosa, aprikos, pistage och lavendel – har högsta prioritet i din garderob. Matcha gärna de härliga pastellerna från topp till tå eller bryt av med vitt eller svart för att göra det lätt.

Rosa kappa med matchande rosa jeans
Kappa i polyester/ull, XS–XL, 3 099 kr, Scotch & Soda. Byxor i bomull/elastan, XS–XL, 1 499 kr, Scotch & Soda. Väska i läder, 24 300 kr, Louis Vuitton. Örhängen i guldplätering, 1 995 kr, Isabel Lennse. Strumpor i viskos/polyamid, 70 kr, Cos. Skor i läder, 2 399 kr, A Pair. Stol i plast, 3 000 kr, Vitra.
Annons

2. Statmentplagg i pastell

Think pink! Hitta din typ av rosa och matcha med krispigt vita plagg och accessoarer för en fräsch och modern känsla.

Snygg rosa kappa i polyester matchat med vita vida jeans
Kappa i konstläder/polyester, stl 32–44, 4 900 kr, Stand. Tröja i kashmir, XS–XL, 1 395 kr, Soft Goat. Jeans i bomull, XS–XL, 2 499 kr, One & Other. Skor i mocka, 1 095 kr, Unisa. Väska i läder, 3 300 kr, Little Liffner. Halsband i guldpläterat ­silver/emalj, 1 995 kr, Isabel Lennse. Stol i återvunnen plast, 3 750 kr, Vitra.

3. Sportigt och skräddat

Det är dags för en uppdatering av den trendiga kostymen vi alla älskar – välj en avslappnad vårkostym med shorts i en härlig ­pistagegrön för en modern och sportig look.

Kostym i pistage med ett par snygga vita sneakers
Kavaj i polyester/viskos/elastan, XXS–XL, 2 599 kr, Samsøe Samsøe. Shorts i polyester/viskos/elastan, XXS–XL, 1 299 kr, Samsøe Samsøe. Tröja i viskos/polyester/lyrca, XS–XL, 999 kr, New House. Strumpor i viskos/polyamid, 70 kr, Cos. Skor i ­läder/gummi, stl 36–44, 1 200 kr, Adidas/My Theresa. Stol i återvunnen plast, 3 750 kr, Vitra.

4. Färgmatchning med blockfärger

Matcha färg med färg, det är en stark trend i vårmodet. Det funkar finemang med pasteller och andra starka färger som solgult och rosa - som är en ­klockren färgkombination! Våga också välja en färg på den trendiga klassikern; trenchcoaten som är ett av vårens viktigaste nyckelplagg.

Annons

5. Vårens turkosa dröm

Vårens voluminösa drömklänning är en mjuk turkos kreation som du lätt kan klä upp eller ned med hjälp av ­accessoarer – perfekt för en solig vår- eller sommardag.

Härlig vårklänning i blått
Klänning i ekologisk viskos/polyamid, XS–XL, 2 899 kr, Rabens Saloner. Skor i konstmocka, 1 150 kr, Unisa. Örhängen i metall/strass, 500 kr, Antikt Gammalt & Nytt.

6. Monokrom färgmatchning

Koftan har gjort ­comeback och är lika perfekt att matcha med en skimrande sidenklänning som med jeans och t-shirt. Till detta ett par turkosa vintageörhängen som passar perfekt till de härliga blå pastellplaggen. Det är alltid tacksamt att matcha färger från samma färgrymd som här blått med blått.

Annons
Blå kofta med blå sidenklänning
Klänning i siden/spandex, stl 34–48, 3 999 kr, Stenström. Kofta i akryl/alpacka/polyamid, XS–XL, 1 590 kr, Fabienne Chapot. Vintageörhängen i metall/strass/plast, 990 kr, Vestiaire Collective.

7. Tuff i tyll

Ha ni sett någon härligare vårklänning i tyll? Dressa ner den ljuva klänningen med ett par coola ­loafers med grov sula – för en populär stilbrytning vi sett mycket av.

Rosa tyllklänning med en stickad kofta i pastell-lila
Klänning i nylon/polyester/elastan, XS–XL, 3 499 kr, By Malina. Kofta i återvunnen polyester/akryl/elastan, ­XS–XL, 399 kr, Lindex. Skor i läder,1 999 kr, Billi Bi. Örhängen i metall/pärlor, 1 495 kr, Eivy Flodin.

8. Oväntade färgkombinationer

Ännu en outfit med en otippad kombination av kulörer. För en moderna look i vår – matcha lavendel och aprikosrosa och addera den perfekta slutfinishen – maxade örhängen i modell större.

Annons
Snygg blus i lavender kombinerat med en härlig aprikosrosa kjol
Blus i återvunnen polyester, XS–XL, 1 000 kr, Fabienne Chapot. Kjol i rayon/viskos, XS–XL, 1 600 kr, Rails. Skor i mocka, 2 499 kr, A Pair. Halsband i silver, 9 995 kr, Isabel Lennse. Vintageörhängen i metall/strass/plast, 990 kr, Isabel Marant/Vestiaire Collective.

Stylist: Jenny Fredriksson Foto: Dan Kullberg Modell: Jennifer Ohlsson/Sweden models Hår & makeup: Tove Dalsryd/Mikas looks Modeassistent: Lina Harbaekvold. Tack till Bogesunds slott i Waxholm där vi fotograderade.

Annons