Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Vårmode 2021: Spana in de 8 viktigaste modetrenderna

21 dec, 2020 
AvJenny Fredriksson
Fotograftt/imaxtree.com
Valentino, Zimmermann, Prada ss 21 looks
Feminas moderedaktör guidar dej till säsongens finaste trender
Annons
Fem byxor som kommer trenda 2021Brand logo
Fem byxor som kommer trenda 2021

Vilka är de finaste trenderna att se fram emot våren 2021? Femina hjälper dig att få ett försprång till säsongens härligaste trender, finaste färger och snyggaste plagg.

Inspireras av läckert poppiga färger, snygga siluetter och maxade mönster och läs här hur du på ett enkelt sätt kan tolka trenderna så de blir dina.

1. Romantiska plagg

Det är en stor, ljuv strömning i modehusens kollektioner som tar sig uttryck i skira tyger, romantiska snitt på plaggen och gärna i en mjuk färgskala av vitt och pastell. Den romantiska trenden passar perfekt på klänningar i midi eller maxilängd. En lättburen trend som passar många. En fin klänning plagg är en utmärkt säsongslös investering som funkar året om med lätta stylingknep som att matcha fina sandaler på sommaren och uppgradera med stövlar och en fin polotröja på vintern.

Albertta Ferretti ss 21 vit klänning
Alberta Ferretti
Annons
Zimmermann ss 21 vit klänning
Zimmermann
Isabel Marant ss 21 rosa klänning
Isabel Marant
Annons

2. Pastellfärger

Man blir nästan sockerusig av alla underbart poppiga pasteller som finns representerade i vårmodet. Inte sen det ljuva 1980-talet har pastellerna dominerat som de gör den här säsongen. Det är färger som hubbabubbarosa, babyblått, aprikos, ljusgult, lavendel och pistage som tar plats.Bryt av pastellfesten med svarta eller vita plagg för en snygg kontrast. Den modiga väljer en monokrom look från topp till tå. Accessoarer som skor och väskor är en fin mjuk inkörsport till trenden.

Boss ss 21 Pistagegrön klänning
Hugo Boss
fendi ss 21 ljusblå spetslook
Fendi
Annons
Molly Goddard ss 21 gul klänning
Molly Goddard

3. Vårens jeansmodell

Vårens jeansmodell är rak, mjuk och lagom vid! Även de mest exklusiva modehusen har en fint svängig jeansbyxa med hög midja som matchas med fina sidenblusar, kavajer och eleganta accessoarer. Det är en klassisk jeansblåa färger från indigo till ljusblått som är aktuell med naturliga slitningar. Ifall du tycker det är svårt att hitta jeans som passar - testa trenden genom fina överdelar i jeans som jackor och skjortor och matcha med byxor eller en fin midikjol.

Annons
Chanel ss 21 blå jeans
Valentino ss 21 blå jeans levis
Valentino
Paco Rabanne ss 21 blå jeans
Paco Rabanne
Annons

4. Den krispigt vita färgskalan

Den ljusa färgskalan dominerar i vår. Vill du vara riktig krispig och trendig, välj optiskt vitt. Som fungerar på alla plagg och stilar från ett eleganta damigt skrädderi till mer formella tillfällen som avslappande plagg som bohemfina blusar och kjolar och sportiga plagg som joggingställ och tajts. En vit storskjorta är ett perfekt plagg att testa trenden och passar till det mesta. Tycker du skjortor är för stela finns det fina kvinnliga statementblusar med volanger och storkragar som ett kvinnligt alternativ.

Annons
Prada ss 21 vit look
Prada
Maxmara ss 21 vit look
maxmara
Fendi ss 21 vit kappa
Fendi
Annons

5. Workwearplagg

Allt är inte ljuv romantik i vårens modebild utan här finns det snygga praktiska plagg med stil-influenser från olika bruksplagg med praktiska detaljer som fickor, hällor och bälten.Färgskalan är snyggt neutral med kakibeige, armégrönt och svart och plagg som funkar bra i trenden är jackor, byxor och shorts. Ett av säsongens bredaste trender som man lätt för in i sin nuvarande garderob i och med plaggen passar till olika stilar och uttryck.

Annons
Alberta Ferretti ss 21 beige workwear look
Alberta Ferretti
Louis Vuitton ss 21 beige look med tröja och shorts
Louis Vuitton
hermes ss 21 beige look
Hermès
Annons

6. Joggingstället

En trevlig modeeffekt av den globala pandemin är hemma- och myskläder har tagit plats på modescenen, både hos de internationella modehusen som hos kedjorna har lounge och sportplaggen blivit riktiga vinnare. Spana in 2021 uppstickare: Joggingstället. Inte sen 80-talet har den sportiga look fått en sånt stort genomslag.

Miumiu ss 21 joggingställ retro
Miu Miu
Brandona Maxwell ss 21 vitt joggingset
Brandon Maxwell
Annons
Balenciaga ss 21 svart joggingställ
Balenciaga

7. Färgblock

Vårsäsongen är ovanligt färgstark och alla olika typer av färger är upp på tapeten från primärfärger till pigga pasteller. En av de största trenderna är hur man kombinerar olika färger med olika med varandra. Det finns några handfasta tips och råd hur man hittar rätt. Välj färger där en nyans är riktigt stark eller mustig och kombinera den med ljuv, ljus färg gärna pastell för en klockren look för 2021. För den färgblyge är annars är en snygg vit t-shirt eller blus alltid ett bra alternativ.

Annons
Fendi ss 21 blå och röd look
Fendi
salvatore ferragamo ss 21 rosa byxor
Salvatore Ferragamo
Versace ss 21 neonfärger
Versace
Annons

7. Maxade mönster

Mönsterbilden som regerar i modehusens kollektioner både hos de internationella och de skandinaviska är ett expressivt, retrodoftande, interiörinspirerat blomster som både funkar superbra på fina klänningar och kjolar.

Etro ss 21 mönstrad klänning
Etro
Valentino ss 21 mönstermix
Valentino
Annons
Versace ss 21 mönstermix klänning
Versace

Läs mer:

Annons