Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Så bär du den stickade tröjan i vår: 3 trendiga stylingknep

14 feb, 2023 
Stylingknep för den stickade tröjan.
Den stickade tröjan får gärna vara extra rymlig i modellen just nu. Men hur ska man bära den på snyggast sätt? Vi listar tre trendiga sätt att styla den oversized tröjan inför våren 2023.
Annons
Så stylar du säsongens dressade vårtrender 2023Brand logo
Så stylar du säsongens dressade vårtrender 2023

Den stickade tröjan är ett av de plagg vi använder allra mest i garderoben. Den passar alla stilar och kan matchas på oändligt många sätt. Den tillhör kort och gott den där ack så viktiga garderobsbasen som utgör grunden för en snygg vardagsstil. Under lång tid har vi sett mycket av den stickade tröjan i oversized modeller – både som polotröja och i rundhalsad, klassisk modell. Men hur ska man bära den rymliga tröjan på snyggast sätt? Vi listar tre stilfulla och trendiga sätt att styla den oversized tröjan inför våren 2023.

1. Instoppad i byxorna

Att stoppa in en bylsig stickad tröja innanför byxorna kanske inte låter så himla bekvämt, men det räcker utmärkt med att bara stoppa in den längst fram. Det är ett bra sätt att få lite form på ett plagg som annars är väldigt rymligt. Välj alltså ett par riktigt snygga byxor eller en fin kjol och stoppa in tröjan framtill – det gäller dessutom koftan som även den gärna får stoppas in innanför linningen.

Felicia Åkerström bär den stickade polotröjan instoppad i jeansen.
Bär den stickade tröjan instoppad i jeansen.
Caroline Daur i kjol och instoppad kofta.
Även koftan får gärna bäras instoppad i kjolen eller i byxorna.
Annons

2. Dubbelt oversized

I många år har stylister tipsat om att man ska balansera sin klädsel, det vill säga att matcha något rymligt nedtill med något snävt upptill och tvärtom. Sen kom 2023. Nu ska de stickade tröjorna vara oversized samtidigt som även byxor och jeans ska vara rymliga med mycket vidd i benen. Så var inte rädd att bära en lös och ledig look från topp till tå – det är inte bara bekvämt utan även supertrendigt just nu!

Trendiga cargobyxorna matchas med stickad tröja och kavaj i en lös och ledig stil.
Matcha din rymliga stickade tröja med lika rymliga byxor eller jeans.

3. Med skärp i midjan

Skärpet gör comeback som trendaccessoar våren 2023. Nu bär vi det både i midjan, i jeanshällorna och på höften. Att addera ett skärp är förmodligen det allra enklaste stylingknepet för att få en ny form på ett plagg. Vare sig det är en boxig kavaj, en rymlig kappa eller en oversized stickad tröja så får den (och du) en helt ny form på figuren med hjälp av ett skärp i midjan. Skärpet kan dessutom bli en snygg stylingdetalj med gott om möjligheter att variera din stil beroende på vilken färg och bredd du väljer.

Trendiga gäster på modeveckan i Köpenhamn med skärp i midjan.
Gäster på modeveckan i Köpenhamn markerar midjan med skärp.
Annons