Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Så bär du dina sommarplagg hela hösten: stylistens bästa tips

10 okt, 2023 
Det går alldeles utmärkt att bära dina somriga plagg hela hösten. Här är stylistens bästa tips på hur du genom kreativ styling kan förlänga säsongen och få plaggen att funka även under den kallare årstiden.
Annons
Modechefens favoriter i höstBrand logo
Modechefens favoriter i höst

Nu när hösten är här kanske du har sorterat undan dina ljusa, skira eller blommiga plagg i väntan på nästa sommar. Men med lite kreativ styling kan du enkelt förlänga säsongen och bära dina sommarplagg hela hösten. För det är ett faktum att vi använder våra kläder alldeles för lite. I snitt bär vi varje plagg sju gånger innan vi gör oss av med det. Kan vi istället förlänga säsongen och få mer användning av de plagg vi redan har istället för att ständigt shoppa nytt så kommer det att gynna både miljön och plånboken. Så fundera över om du verkligen behöver ha en sommargarderob och en vintergarderob? På vintern krävs visserligen ytterplagg som håller oss varma och skor som står emot slask och snö. Men i övrigt kan vi bli betydligt bättre på att använda våra sommarplagg året om. Stylisten Emma Danielsson ger dig några enkla tips på hur du med lite kreativ styling kan få dina sommarfavoriter att fungera hela hösten.

Annons

Sommarklänningen

Använd dina sommarklänningar året om genom styla dem i flera lager. Bär exempelvis ett par jeans under din blommiga klänning och matcha med en höstjacka över. Tänk även på att du kan bära ett extra lager under din klänning, som exempelvis en polotröja eller en långärmad tunn tröja. Genom att addera ett extra lager både under och över din sommarklänning så ser looken genast mer påklädd ut samtidigt som du håller värmen i kylan.

Bär ett extra lager både under och över sommarklänningen.

Jeansjackan

Lager på lager-principen är användbar även när det gäller att förlänga säsongen på jeansjackan, som normalt sett är ett ytterplagg vi använder under våren, sommaren och precis i början av hösten. Men jeansjackan kan även fungera som ett värmande mellanlager under din höstkappa. Att exempelvis bära dubbel denim med ett par jeans och en jeansjacka som får skymta fram under kappan ger dessutom snygg och trendig look, eftersom all form av denim är väldigt hett just nu.

Annons
Använd jeansjackan som ett värmande mellanlager under höstkappan.

Vita jeansen eller byxorna

Det går utmärkt att bära dina vita jeans eller byxor även när det är riktigt kallt ute. Tricket för att få en look som känns mer höst än sommar är att matcha med något rejält och värmande upptill såsom en tjock stickad tröja eller en rejäl vadderad jacka. Se bara till att de vita jeansen eller byxorna inte är hellånga så de inte blir gråprickiga nedtill om det skulle bli slaskigt väder.

Bär vita jeans hela hösten genom matt matcha med stickat upptill.
Annons
Ljusa byxor går utmärkt att bära året om beroende på hur du stylar dem.

Pumpsen

Det går utmärkt att visa upp dina finaste pumps även under hösten. Pumpsen är dock inte till för de mest slaskiga höstdagarna eller de isigaste vinterdagarna. Men när det väntas torrt och fint väder går det utmärkt att bära pumps en bra bit in på hösten. Det enda som behövs är ett par riktigt snygga strumpor som får synas i skorna.

Prova att bära strumpor i pumpsen så kan du bära dem längre in på hösten.

Sommarkjolen

Den lätta och luftiga kjolen som du bar med sandaler och ett linne i somras kan du gott behålla i garderoben hela hösten. Lösningen stavas skinnstövlar. För det är få saker som är så snyggt som att bära en vadlång kjol tillsammans med ett par knähöga skinnstövlar. Fördelen är att du då kan bära ett par tjocka, värmande strumpbyxor under – utan att de syns. Toppa med en mysig stickad tröja så har du en riktigt snygg höstlook.

Annons
Bär stövlar under sommarkjolen och matcha med stickad tröja för en snygg höstlook.
Med höga stövlar till kjolen kan du bära tjocka strumpbyxor under utan att de syns.
Annons