Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Så får du badkläderna att hålla sig snygga längre

17 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografKINDEL MEDIA/PEXELS
Solen och sommaren är här, och med det kommer den efterlängtade badsäsongen!
Men hur gör man egentligen för att badkläderna man investerat i inte ska bli slitna, solblekta och dassiga innan sommaren är slut?
Här är enkla knepen som gör att dina badkläder håller sig snygga och fräscha längre!
Annons
Så får du tvätten krispigt vit igenBrand logo
Så får du tvätten krispigt vit igen

Solstrålar, havsbad och simbassänger med klor låter ju som en toppensommar för de flesta – men våra badkläder håller inte med. Efter en härlig semester mår sällan baddräkt och bikini särskilt bra.

Så vad ska man göra om man nu kanske investerat i lite härliga badkläder som man vill ska hålla längre än en säsong? Jo, det är faktiskt inte så krångligt!

Här är sex bra tips för att få badkläderna att hålla

1. Var noga med att skölja dina badkläder efter varje bad – oavsett om du badat i klorvatten, i en sjö eller i havet. Enklaste sättet att göra det på är att göra det i samband med att du duschar.

2. Tvätta INTE badkläderna i tvättmaskin efter varje användning, det kommer slita ut dem snabbt. Det räcker att använda lite kallt vatten och mild tvål. Det heta vattnet i tvättmaskinen kan krympa badklädernas tyg.

Annons

3. När man har sköljt ur sina badkläder eller badat klart så är det många som låter badkläderna soltorka, antingen på en klippa där man badar eller hemma på balkongen eller i trädgården. Men vill man att badkläderna ska hålla sig fina är det här något som ska undvikas! Solens strålar gör nämligen inte bara att badkläderna torkar snabbt – de bleker också tyget. Häng hellre upp dem inomhus utan solljus för att undvika blekning.

4. Om du tvättar badkläderna i tvättmaskin – hoppa över torktumlaren eller centrifugen. Låt alltid badkläderna lufttorka!

5. Om det går så undvik att få olja eller lotion på dina badkläder. Händer det av misstag är det bra att tvätta av med schampo.

6. Se till att badkläderna är ordentligt torra innan de får släppas tillbaka in i garderoben eller byrålådan – de ska aldrig läggas in fuktiga.

Annons