Bäst i test fläkt sommar 2021
Så varvar du ner inför semestern
1:26

Efter reklamen: Så varvar du ner inför semestern

(1:26)

Slå på ljud

När det råder brännande hetta utomhus är det skönt att kunna gå in och svalka av sig. Alla har inte möjlighet eller råd att investera i en stor luftvärmepump som kyler ner hemmet. Då är en portabel golvfläkt ett bra alternativ!

Att ha det svalt i sovrummet på sommaren bidrar till att du sover bättre. Därför kan det vara en god idé att investera i en fläkt att placera bredvid sängen.

Sömnproblem under sommaren – 7 bästa tipsen

Bästa fläktarna i sovrummet

Här är de tre bästa fläktarna som har fått högst betyg i kundnöjdhet, samt i produkttester genomförda under 2021. Fläktarna presenteras utan inbördes ordning.

Dyson Pure Cool

Dyson Pure cool

Dyson Pure Cool.

Dyson har flera olika fläktar på marknaden som ofta hamnar högt upp på topplistan i olika test. Det senaste tillskottet hos Dyson är Pure Cool som är en kombinerad fläkt och luftrenare. Den både kyler luften och renar den på föroreningar, inklusive allergener, bakterier, pollen och mögel.

Dyson Pure Cool finns i två modeller, en större för placering på golvet och en mindre bordsvariant som du även kan ställa på golvet. I fläktläget kommer en kraftfull, framåtriktad ström av ren, kall luft.

Det enda som drar ner betyget på Dysons fläkt i flera test är priset. Fläkten kostar omkring 5000 kronor och finns att köpa på köpa på Dyson.se.

9 knep som gör sovrummet svalare – utan AC

Honeywell HYF290E4

Honeywell HYF290E4

Honeywell HYF290E4.

I medelprisklassen sticker fläkten Honeywell HYF290E4 ut. Den har hela åtta stycken hastigheter att välja mellan, och det går även att sätta en timer på antingen en, två, fyra eller åtta timmar.

Ljudnivån ligger på 51 decibel, vilket är lågt för att vara en golvfläkt. Honeywell HYF290E4 har en digital display, som tillverkarna smart nog har gjort dimbar, så att du slipper en bländande ljus display som lyser upp rummet under kvällstid och natt.

Honeywell kostar omkring 800 kronor och finns att köpa på bland annat Tretti.se.

Termo Wind

Termo Wind

I den billigare prisklassen hittar vi Termo Wind. Det är en så kallad tornfläkt i golvmodell. Den har en effekt på 40 watt och tre olika hastigheter att välja på.

Den går att ställa in i två vindlägen: ett pendlande eller ett fast läge. På både bygghemma.se och pricerunner.se blir genomsnittsbetyget 4,5 av 5 stjärnor för fläkten, vilket är ett väldigt bra betyg för denna prisklass. Det som både kunder och testpersoner poängterar är att fläkten är ovanligt tystgående och ger en effektiv kall luft.

Fläkten kostar runt 500 kronor. Finns att köpa på bygghemma.se.

Solsting? Här är tecken på värmeslag du inte ska ignorera

Mest läst