Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Så känner du dig som snyggast i dina leggings

30 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPExels/TT.
Leggings kan vara både snyggt och bekvämt, och fungerar lika bra till vardags som till träning.
Men samtidigt kan det vara ett plagg som är svårt att få grepp om – så här gör du för att bli ditt snyggaste-leggingsjag!
Annons
14 kändisar som burit likadana kläder på röda mattanBrand logo
14 kändisar som burit likadana kläder på röda mattan

Leggings med hög midja funkar för alla

När du ska välja dina leggings, välj då ett par med hög midja. Leggings med låg midja kan bli osmickrande för många av oss, och sitter dessutom ofta sämre än dito med hög midja.

Undvik skrikiga mönster

Leggings som har stora mönster i skrikiga färger eller omfattande fototryck kommer stjäla all uppmärksamhet från resten av din outfit. Fototryck har också en tendens att göra att kroppen ser större ut än vad den är, om det är något du är ute efter att undvika.

Skippa trekvartsbenen

Det mest smickrande för alla kroppsformer är leggings som är lika långa som ens ben. Undvik piratlängden – byxor som slutar mitt på vaden för att du ser mer kort och satt ut än du är, då plaggen ”klipper av” kroppen.

Annons

Leggings är inte bara för sportande

Plagget må ha börjat som ett träningsplagg, men numera har leggings bjudits in i vardagen på ett annat sätt. Ett par snygga svarta leggings i tjock kvalitet kan både ge form åt kroppen och fungera att matcha med en stickad tröja eller en collegetröja för en avslappnad vardagsoutfit.

Para inte leggings med kjol eller klänning

I början av 2000-talet var det snyggaste man kunde ha på sig en klänning eller kjol parat med leggings i trekvartsmodell – helst i en glad färg. Den looken har inte åldrats så bra. Istället är de snyggare att matcha leggings med tröjor eller en snygg skinnjacka – och var inte rädd för att välja en kortare tröja. Så länge dina leggings inte är genomskinliga så fungerar det att bära tröjor till.

Välj rätt färg

Att bära leggings i en färg som är nära ens egen hudton kan leda till missförstånd, och framförallt på bilder kan det lätt tolkas som att du inte har några byxor på dig. Välj en färg som kontrasterar tillräckligt mycket till ditt hår och hudfärg.

Källa: Brightside.

The Storytellers – Lyssna med LouiseBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Louise
Annons