Kaia Gerber - 5 saker du inte visste om modellen
1:32

Efter reklamen: Kaia Gerber - 5 saker du inte visste om modellen

(1:32)

Slå på ljud

Amerikanska modeskaparen Virgil Abloh har gått bort, bara 41 år gammal, efter att ha varit sjuk i cancerformen hjärtsarkom under två års tid. Abloh har hela tiden valt att hålla sjukdomen hemlig för allmänheten, och fortsatt jobba som kreativ chef för Louis Vuitton.

2013 startade Virgil Abloh sitt klädmärke Off-White, och 2018 blev han kreativ chef för Louis Vuittons herrlinje, och var då den första svarta personen att få en så hög position på det anrika märket. Abloh har också gjort uppmärksammade samarbeten med både Ikea och Byredo.

10 plagg från kedjorna som ser dyra ut – till budgetpris

Vi minns Virgil Ablohs konstnärliga gärning med några av hans mest ikoniska modeögonblick här!

Premiärkollektionen för Louis Vuitton

VALERIO MEZZANOTTI

Virgil Ablohs första kollektion som kreativ chef för Louis Vuitton blev spring/summer 2019, som hölls på slottet Palais-Royal i Paris. Visningen markerade en ny era för märket, och som Louis Vuittons första svarta kreativ chef var Virgil noggrann med att från början öka mångfalden på catwalken med personer av olika etniciteter. I publiken satt Kim Kardashian med Kanye West, Naomi Campbell och Rihanna.

Louis Vuitton fall/winter 2020

VALERIO MEZZANOTTI

Innan pandemin bröt ut visade Virgil Abloh upp Louis Vuittons höst- och vintermode för 2020 på Paris modevecka. Kollektionen visades mot en himmelsblå backdrop och himmel-inslagen återkom både på kläder och de klassiska väskorna med märkets logga. Gästerna fick en Louis Vuitton-klocka som var designad att gå baklänges, ett budskap som fick folk att reagera.

14 fina festklänningar till jul och nyår

Off-Whites kollektion Laboratory of fun

Bella Hadid.

VEEREN / BESTIMAGE

Parallellt med Louis Vuitton fortsatte Virgil Abloh också att jobba med sitt eget märke, Off-White. Kollektionen Laboratory of fun visades som märkets höst- och vinterkollektion för 2021, och blandade kreativitet och hantverk. Mest uppmärksamhet fick Ablohs favoritmodell Bella Hadid, som öppnade visningen i en azurblå miniklänning med blå knähöga stövlar.

Off-Whites sommarkollektion 2019

Kaia Gerber och Bella Hadid närmast kameran.

Thibault Camus

Virgil Abloh jobbade inte bara med haute couture – han har också briljerat med sina kollektioner som varit ready-to-wear. För vår och sommar 2019 visade han med Off-White en kollektion som kombinerade sportkläder och vanligt mode, visat på stjärnmodeller som Bella Hadid, Kendall Jenner och Kaia Gerber.

Gudrun Sjödéns dilemma för framtiden

Hailey Biebers bröllopsklänning

En av Virgil Ablohs mest ikoniska plagg är nog helt klart bröllopsklänningen han gjorde till Hailey Bieber för hennes stora bröllop med maken Justin Bieber. Den vackra och traditionella spetsklänningen hade nämligen ett budskap dolt i slöjan – ”Tills döden skiljer oss åt” stod det vävt i spetsen.

Källa: Elle.com.

The Storytellers – Lyssna med Louise
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Louise

(5:00)

Slå på ljud
Mest läst