Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Så stylar du vitt – sommarens härligaste trend

29 maj, 2021 
AvAnnika Norman
FotografMattias Edwall
Efva Attling från modejobbet i tidningen Femina. På bilden har hon en voluminös klänning med puffärmar och håller i en skylt "Dream". På bilden som är ett kollage finns även fem vita plagg och accessoarer för att illustrera en av sommarens stora trender. En maxiklänning, en omlott-topp, byxor, mules och en skinnväska i mindre modell.
Foto: Mattias Edwall.
Om du bortser från pasteller och poppiga kulörer så finns en trendfärg kvar, en färg som fungerar året om och till i princip allt! Vitt! “Vitt och fräscht” är helt klart ledord för sommaren 2021.
Annons

Krispigt vitt är aldrig en dålig idé! Från den romantiska klänningen till de avklippta jeansen, i sommar plockar vi in vitt på mer än bara den klassiska bas t-shirten. Romantiskt eller minimalistiskt spelar ingen roll. Ladda upp med tvättmedel för vittvätt och njut av sommarens ljusaste trend!

Efva Attling i en lång, vit klänning med puffärmar och mycket vidd i kjolen. I handen har hon en skylt i form av ett ord DREAM.
I sommar drömmer vi om vita plagg. Kanske den här lyxiga Cecilie Bahnsen-klänningen som Efva Attling bär... Foto: Mattias Edwall

Vit skjortklänning

Modell med en vit skjortklänning utan krage. Långa ärmar och klänningen slutar en bit under knät. Skjortklänning från Day Birger et Mikkelsen.
Skjortklänning, 1600 kr, Day Birger et Mikkelsen

Den vita skjortklänningen är en modern modeklassiker. Den här versionen ger dessutom snygga, maskulina vibbar tack vare detaljerna som för tankarna till en smokingskjorta. Du stylar skjortklänningen med skinnjacka och sneakers eller bär den som den är tillsammans med dina favoritsandaler. Se mer och köp klänningen här!

Annons

Vita linnebyxor

Vita raka, lätt coppade linnebyxor. Byxor från H&M.
Byxor, 199 kr, H&M. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Finns det något somrigare än vita linnebyxor? Förmodligen inte. Vi älskar de här raka, croppade byxorna som är lika snyggt till vardags som vid lite festligare tillfällen. Se mer och köp byxorna här! (reklamlänk)

Vitt linne

Vitt linne i rak, lätt utställd modell. Tunna spagettiband. Linne från Stylein.
Linne, 1499 kr, Stylein. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Sommarens snyggaste linne är löst, ledigt... och boxigt! De tunna axelbanden för tankarna till 90-talet och de superheta “spagetti-strapsen”. Du matchar det snyggt med ett par mjuka jeans i en lösare passform och Birkenstocks. Se mer och köp linnet här! (reklamlänk)

Annons

Vita sandaler

Vita mules i skinn med klack. Beige skinnsula. Sandaletter från Twist and tango.
Mules, 1299 kr, Twist & tango.

Ett par klassiska mules är en lite mer dressad variant av remsandaler. Trots klack så känns de lite mer nedtonade än de klassiska “strappy sandals. En tidlös sko som vi egentligen aldrig tröttnar på!

Vit topp

Vit topp plåtad på modell, med v-ringning och i rak modell med vida ärmar. Topp från By Malene Birger.
Topp, 1799 kr, By Malene Birger. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Kombinationen av romantik och minimalism blir oftast riktigt bra och den här toppen är inget undantag! Vida ärmar med pufftendenser ihop med en enkel v-ringning och rak, lätt boxig passform är en vinnande kombo. Se mer och köp toppen här! (reklamlänk)

Annons

Vit jumpsuit

Vit byxdress i denimmaterial. Långa ärmar och ben. Jumpsuit från Zara.
Jumpsuit, 699 kr, Zara.

En schysst jumpsuit som sitter perfekt är helt ärligt inte det enklaste plagget i världen. Se till att välja rätt storlek, och med det menar vi inte storleken du brukar köpa, utan storleken som sitter bäst när det kommer till just det här plagget. När det kommer till byxdressen behöver vi oftast testa oss fram… Se mer och köp byxdressen här!

Efva Attling fotograferad framför en stenmur och pool. Hon har på sig en vit kostym och har mintgröna mules. I ena handen håller hon en orange handväska.
Inspireras Av Efva Attling som kör på en helvit look och bryter av med färgglada accessoarer. Foto Mattias Edwall.

Annons

Vit croppad skjorta

Vit kortärmad skjorta med bröstfickor. Kort modell. Skjorta från Munthe.
Topp, 1 299 kr, Munthe.

En söt skjorta eller blus är kanske ett måste i garderoben den här sommaren? Alternativt en med puffärmar… Till en kortare topp kan du välja jeans med hög midja eller helt enkelt stoppa in den i en byx- eller kjollinning om du inte är sugen på att visa hud. Se mer och köp skjortan här!

Vit tröja

Vit tröja med krage och dragkedja. Långa ärmar och resår nertill. Tröja från Toteme.
Tröja, 3200 kr, Totême.

Sporttrenden är som bekant ett faktum. Det är inget nytt men det kommer hela tiden nya sportinspirerade detaljer på plaggen och den här tröjan är lika sportig som dressad som lyxig! Vi bär helst den här till slita jeansshorts i sommar. Se mer och köp tröjan här!

Annons

Vit omlottblus

Vit omlottblus i siden. Långa ärmar och knyt i sidan. Blus från Sand Copenhagen.
Blus, 2199 kr, Sand Copenhagen

Wrap-blusen är liksom wrap-klänningen en modeklassiker som passar de flesta och är väldigt smickrande. Har du stora byst och är orolig över att du ska bjuda på lite för mycket går det utmärkt att bära ett linne under. Se mer och köp blusen här!

Vita jeans

Avklippa jeans i vitt. Rak, croppad modell. Jeans från Marqet.
Jeans, 599 kr, Dobber/Marqet

Vita jeans är ett plagg vi blir lika sugna på vår efter vår och i sommar vill vi absolut ha ett par! Lika snyggt till bikini med en uppknäppt skjorta över, som till en sweatshirt eller söt blus. Se mer och köp jeansen här!

Annons

Vit maxiklänning

Vit långklänning med puffärmar. Utställd, vid klänning. Klänning från Arket.
Känning, 890 kr, Arket. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Sommarens kanske trendigaste klänning är klänningen med mycket vidd! Det behöver inte bli romantiskt även om en lång, vit klänning med voluminösa ärmar ofta bidrar till det… styla klänningen med sneakers eller dina platta favoritsandaler. Se mer och köp klänningen här! (reklamlänk)

Vita sneakers

Vita sneakers i modellen Stan Smith. Sneakers från Adidas.
Sneakers, 999 kr, Adidas. Klicka på bilden för att komma till produkten!

Vem har aldrig ägt ett par Stan Smith? Förmodligen ganska få vid det här laget men har du inte hunnit testa de smått ikoniska sneakersen så finns det fortfarande all tid i världen. Skorna kommer i olika färgsättningar och såklart även i helvitt! Se mer och köp sneakersen här! (reklamlänk)

Annons

Vita shorts

Vita shorts i safari-modell. Bälte i midjan med ljusbrunt spänne. Shorts från And other stories.
Shorts, 590 kr, And other stories. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

De dressade shortsen har egentligen aldrig varit hetare! Vill du ha sommarfeeling så satsa på materialet linne och mer safari-inspirerade varianter med bälte i den ofta lite högre midjan. Enkelt och snyggt! Se mer och och köp shortsen här! (reklamlänk)

Vit handväska

Närbild på liten, vit handväska i skinn med struktur. Väska från Little liffner.
Väska, 2590 kr, Little liffner.

En mindre handväska som rymmer det viktigaste är perfekt att ha på axeln i sommar. När du har semester och inte behöver bära med dig dator, anteckningsblock och det ena med det tredje räcker en mindre men snygg, axelväska minst lika bra! Se mer och köp väskan här!

Annons

Vit omlottopp

En minimalistisk omlottopp är snyggt i sommar men fungerar egentligen året om. I höst och vinter kan du addera du en kavaj eller oversizad stickad kofta. Men just nu vill vi ha den som den är - helt perfekt! Se mer och köp toppen här! (reklamlänk)

Vita singoallatoppen

Vit singoalla-topp med resår upptill och långa ärmar. Topp från Lindex.
Topp, 299 kr, Lindex. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

90-talet ringde och vill ha tillbaka sin Singoalla men det får de inte! Vi har nämligen inte varit såhär sugna på en klassiska Singoalla-toppen på länge! Den här toppen är ett äkta sommarplagg och allt vi vill göra är bara att knyta en sarong om höfterna och ta på oss en stor solhatt. Se mer och köp blusen här! (reklamlänk)

Mode genom tiderna: 1950-2000Brand logo
Mode genom tiderna: 1950-2000
Annons