Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Se alla megakändisar på Max Maras stora modevisning i Stockholm

22 jun, 2023 
AvJenny Fredriksson
FotografTT & maxmara
Lily Collins på Max Mara Stockholm
Det italienska modehuset Max Mara valde att visa sin stora resortmodevisning 2024 i Stockholm. Sverige, midsommar och Selma Lagerlöf stod för inspirationen. Gästlistan och frontrow bestod av megakändisar från hela välden och Feminas modechef Jenny Fredriksson var på plats.
Annons

Modevärldens mest spektakulära modevisningar är oftast dem för resortkollektionerna, dvs en kapselkollektion som släpps i november med fokus på lyxiga semester och sommarplagg ämnat för dem som flyr mörket under vintern till lyxiga destinationer i varma länder. Kollektionerna visas oftast på intressanta och udda platser runt om hela världen och modecirkusen med alla tunga moderedakörer, influncers och kändisar flygs in. Max Mara har tidigare visat i Lissabon på pampiga konstmuseet Calouste Gulbenkian foundation och sceniska Hotel Mezzatorre på ön Ischia och det strama Neues Museum i Berlin.

Sommarmode i Rom - Behind the scenesBrand logo
Sommarmode i Rom - Behind the scenes

I år föll valet alltså på Stockholm och Stockholms stadshus som matchar det italienska modehuset inspiration perfekt. Dessutom firar Stadshuset i vår huvudstad 100 år och arkitekten Ragnar Östberg estetiska vision är helt i linje med med Max Mara kreativa chef Ian Griffiths inspiration för kollektionen. Det är midsommar-ritualen med sju sorters blommor som har gett namn till kollektionen "Septem Flores" och den feministiska författaren och nobelpristagaren Selma Lagerlöfs moderna och progressiva liv och arv som har stått i fokus. Inspirationen syns i de bedårande klänningarna med blommönster samt i vackra flödande silhuetter och strama överdelar som andas förra sekelskiftet.

Annons
Max Mara resort 2024
Max Mara resort 2024
maxmara resort 2024 stockholm
Max Mara resort 2024
Annons

Förutom en bärbar och vacker kollektion som presenterades i den pampiga Blå hallen söndagen 11 juni bjöds det på en spektakulär kändiskavalkad av rang. Världskändisar som Demi Moore, Lily Collins och Amy Adams, megainfluencern Bryan Yambao också känd som Bryanboy och i princip hela Hiltonfamiljen var på plats. Skådespelerskan Hedda Stiernstedt, journalisten Parisa Amiri, de svenska profilerna Emila de Poret, Emma Unckel, Giovanna Engelbert och Hanna MW var också representerade på frontrow.

Annons
Demi Moore
Demi Moore
Lily Collins
Annons
Kiernan Shipka
Kiernan Shipka
Hedda Stiernstedt
Hedda Stiernstedt
Annons
Kathy Hilton
Kathy Hilton
Emilia de Poret
Emilia de Poret
Emma Unckel
Emma Unckel
Annons
Nicky Hilton
Nicky Hilton
Am
Amy Adams
Annons
Bryan Yambao
Bryan Yambao
Lily Reinhart
Lily Reinhart
Annons