Det var under Stockholms modevecka hösten 2018 som Selam Fessahaye, som tidigare arbetat som stylist och kostymör åt flera av våra svenska stora artister, presenterade sin allra första egna kollektion. Visningen blev hyllad av alla och sedan debuten har hon varit en av våra mest omtalade designers. Hon beskrivs som Sveriges nya internationella modemirakel och 2019 vann hon pris på ELLE-galan i kategorin årets blickfång.Under samma år fick hon också strålkastarljuset riktat mot sig då kronprinsessan Victoria har valt att bära hennes design, först under Polarprisutdelningen och senast under Nobelfesten i december.

Och i januari kom den glada nyheten att det svenska stjärnskottet ingår designsamarbete med Ellos. Under vårsäsongen 2020 släpper de en exklusiv och unik festkollektion tillsammans, som enligt Ellos själva andas couture design.

– Som designer skapar jag oftast showpieces och galaklänningar för exklusiva, unika tillfällen. Det känns därför fantastiskt kul att jag, tillsammans med Ellos, fått möjligheten att skapa något liknande för en större publik, säger Selam Fessahaye om samarbetet.

På årets Elle-gala bar artisten Sabina Ddumba hennes design och de poserade på röda mattan tillsammans.

Selam Fessahaya och Sabina Ddumba på Elle-galan 2020.

– Genom samarbetet med Selam Fessahaye kan Ellos vidga vyerna och ta nästa stora steg inom mode. Dynamiken mellan en ledande kommersiell mode- och heminredningsaktör som Ellos och en modig och nyskapande designer som Selam är fantastisk och skapar något alldeles särskilt. Vi öppnar upp en unik möjlighet för flera kunder att köpa Selams enastående design, tillägger Johan Kromer, Assortment director på Ellos.

Festkollektionen, som säljs exklusivt på Ellos.se (reklamlänk från Awin.com), kommer i begränsad upplaga och finns nu att köpa hos Ellos.

Svart galaklänning med markerad midja. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

 

Samma klänning fast i rosa. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

Rosa miniklänning med markerad midja. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

 

Samma miniklänning fast i svart. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

 

Svart topp med kort ärm och croppad midja. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

Svart minikjol. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

 

FOTO: Frank Nordenberg, Henrik Montgomery, TT

LÄS MER:

Selam Fessahaye vann Årets blickfång på Elle-galan 2019

Prinsessornas klänningar på Nobel 2019

Hyllade modedesignern Selam Fessahaye får egen serie i SVT

Mer läsning

Femina