Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Selam Fessahaye släpper festkollektion med Ellos

22 jan, 2020 
AvEmma Blomberg
Den hyllade designern Selam Fessahaye har ingått samarbete med Ellos. Tillsammans släpper de under våren 2020 en festkollektion som andas couture design och kampanjen frontas av Sabina Ddumba.
Annons

Det var under Stockholms modevecka hösten 2018 som Selam Fessahaye, som tidigare arbetat som stylist och kostymör åt flera av våra svenska stora artister, presenterade sin allra första egna kollektion. Visningen blev hyllad av alla och sedan debuten har hon varit en av våra mest omtalade designers. Hon beskrivs som Sveriges nya internationella modemirakel och 2019 vann hon pris på ELLE-galan i kategorin årets blickfång.Under samma år fick hon också strålkastarljuset riktat mot sig då kronprinsessan Victoria har valt att bära hennes design, först under Polarprisutdelningen och senast under Nobelfesten i december.

Och i januari kom den glada nyheten att det svenska stjärnskottet ingår designsamarbete med Ellos. Under vårsäsongen 2020 släpper de en exklusiv och unik festkollektion tillsammans, som enligt Ellos själva andas couture design.

Annons

– Som designer skapar jag oftast showpieces och galaklänningar för exklusiva, unika tillfällen. Det känns därför fantastiskt kul att jag, tillsammans med Ellos, fått möjligheten att skapa något liknande för en större publik, säger Selam Fessahaye om samarbetet.

På årets Elle-gala bar artisten Sabina Ddumba hennes design och de poserade på röda mattan tillsammans.

Selam Fessahaya och Sabina Ddumba på Elle-galan 2020.

– Genom samarbetet med Selam Fessahaye kan Ellos vidga vyerna och ta nästa stora steg inom mode. Dynamiken mellan en ledande kommersiell mode- och heminredningsaktör som Ellos och en modig och nyskapande designer som Selam är fantastisk och skapar något alldeles särskilt. Vi öppnar upp en unik möjlighet för flera kunder att köpa Selams enastående design, tillägger Johan Kromer, Assortment director på Ellos.

Annons

Festkollektionen, som säljs exklusivt på Ellos.se (reklamlänk), kommer i begränsad upplaga och finns nu att köpa hos Ellos.

Svart galaklänning med markerad midja. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

 

Samma klänning fast i rosa. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Rosa miniklänning med markerad midja. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

 

Samma miniklänning fast i svart. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

 

Svart topp med kort ärm och croppad midja. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

 

FOTO: Frank Nordenberg, Henrik Montgomery, TT

LÄS MER:

Annons