Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Semesterskon som de allra flesta har hemma i garderoben – nu tar trenden över modevärlden

16 jun, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt.
Du har dem förmodligen hemma i garderoben. Här är sommarens hetaste semestersko.
Annons
Fem favoriter från Femina – modespecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – modespecial

Har du koll på skon som totalt dominerar modescenen i sommar? Inte? Då ska du genast läsa vidare. Femina har koll på sandalen som spås bli minst lika het (om inte hetare) som förra årets skotrend: Birkenstocks.

Flip flopsen med högre sula är hetaste sandalen 2022.

Just nu är det ju, äntligen (som vi har väntat!), sandalsäsong. Och du gör rätt i att plocka fram den sandal som många av oss faktiskt redan har hemma i garderoben. Vilken sandal vi talar om? Flip flopsen, såklart. Dina gamla vanliga, i plast, duger förstås fint, fortfarande. Men vill du vara riktigt trendig, och välja en sko som dessutom är lite mer bekväm, så ska du satsa på fashion flip flopen. Den har en högre sula än den vanliga, lite mer plastiga, modellen, men samma typ av stringtå. Den är både bekväm, snygg och passar till det mesta.

Annons

Så stylar du flip flopsen

Styla flip flopsen med något lite finare, lite mer uppklätt plagg, så får du en skön kontrast i din outfit. På catwalken har vi ofta sett skorna med en fin klänning, gärna i exempelvis siden. Kendall Jenner är en av många kändisar som på sistone verkligen blivit ansiktet utåt för trenden. Bella Hadid har också anammat det nya skomodet.

Flip flopsen på catwalken

Under sommarvisningarna på modeveckorna såg vi flip flopsen hos en rad kända, och älskade, modehus och varumärken: Chloé, Miu Miu, Rejina Pyo och Coperni...

Flip flopsen på catwalken hos Chloés spring/summer-visningar 2022.

Birkenstock – från ful till fashion

En annan sandal som kom stort förra året, men som håller även i sommar är Birkenstockskon. Birkenstock grundades faktiskt redan på 1700-talet i den tyska delstaten Hessen där en man vid namn Johann Adam Birkenstock arbetade som skomakare.

Kendall Jenner sportar sina fashion flip flops.

Senare börjar de tillverka flexibla fotbäddsinlägg och fotbädden blev senare det som utmärkte Birkenstock från andra skor under 1900-talet. 1963 lanseras Birkenstocks sandal i modellen ”Madrid” och lade grunden för dagens marknad av komfortskor. För det var ju just det som var tanken med Birkenstock från första början, fotriktiga och sköna skor. I dag är de dock också superheta. Mer om Birkenstocktrenden kan du läsa här!

Källa: Vogue

Annons