Sharon Stone i Cannes.

2:42

Efter reklamen: Röda mattan i Cannes genom tiderna

(2:42)

Hollywood-stjärnan Sharon Stone ägde de sista dagarna av filmfestivalen i Cannes, när den avslutades i helgen. I flera iögonfallande kreationer intog skådespelaren röda mattan, och hamnade minst sagt i centrum – det var svårt att tro att Sharon Stone hunnit fylla 63 år när hon gled fram.

Ingmar Bergman i fokus på Cannes filmfestival – Tim Roth om Fårö

På premiären av den ungerska filmen The story of my wife dök Sharon Stone upp i en ljusblå tyllbakelse med långt släp och stort omfång, smyckad med mängder av tygrosor framtill och i längderna. Den extravaganta klänningen är signerad Dolce & Gabbana.

David Fisher/Shutterstock

Hyllades med ärofylld titel

På fredagen var det dags för Sharon Stone att få en utmärkelse efter lång och trogen tjänst i branschen – skådespelaren tilldelades titeln Commander of the Order of Arts and Letters, av vännen och regissören Thierry Fremaux. Hon hade då en betydligt mer minimalistisk outfit, och tog emot den ärofyllda utmärkelsen klädd i en vackert babyrosa kostym med långa ben, matchat med en randig skjorta under.

VALERY HACHE

Men det stora modenumret kom på filmfestivalens finalkväll, då Sharon Stone skulle presentera vinnaren av Guldpalmen, filmen Titane. Stone skred fram i en vacker vit klänning med glittrande liv i silver. Klänningen, som också den är av Dolce & Gabbana, hade en bar axel, släp och vågad slits – och den 63-åriga stjärnan var strålande vacker. Hennes korta blonda hår med gråa inslag matchade snyggt till kreationen.

Vanessa Paradis om dottern, maken och ämnet hon vägrar prata om
Vianney Le Caer

Sharon Stone hyllades efter sina dagar på Cannes-festivalen, och har omskrivits av stora medier världen över. Även hennes fans hyllade hennes looks på röda mattan.

”Sharon – ju äldre hon blir, desto vackrare glänser hon”, skriver en person på Twitter.

”Fantastisk själ som skiner igen en vacker kropp”, tycker en annan.

”Sipprar av lysande energi”, hyllar en tredje.

Cannes filmfestival 2021: Kändisarna på röda mattan

Utvald läsning

Femina