Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Modeprofilens fem smarta sätt att se längre ut med kläder

06 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Att ge intrycket av att vara lång och ståtlig är något många vill göra, oavsett hur lång man är egentligen.
Modeprofilen Shea Whitney visar nu smarta klädknep du kan använda dig av, för att lura ögat.
– Smarta sätt att få dig att se längre ut på direkten, med kläder du redan har i garderoben, säger Shea Whitney i en Youtube-video.
Annons
Camilla Thulin om modebranschen och dagens skönhetsidealBrand logo
Camilla Thulin om modebranschen och dagens skönhetsideal

Enfärgade outfits

Det smidigaste knepet för att se längre ut än du är, är att klä dig i enfärgat.

– Hela poängen med den här videon är att man lurar ögat, att få dig att se längre och ståtligare ut än du är. Och det enklaste sättet att göra det på är att klä sig i en enda färg från topp till tå, säger Shea Whitney och fortsätter:

– Du har det här i garderoben. Ta bara en tröja, ett par byxor och ett par boots allt i svart, och vips så ser du längre ut.

Annons

Om du inte vill klä dig helt i svart så fungerar knepet lika bra med andra färger – antingen neutrala färger som brunt eller beige, eller starka färger som rosa eller blått.

Shea Whitney med vit kostym.

Byxor med hög midja

Det här är ett knep som känns logiskt – med hög midja ser benen längre ut, vilket gör att hela du ser längre ut.

– Köp sådana byxor om du vill se längre ut, för det fungerar på ett ögonblick, säger Shea Whitney.

Shea Whitney med höga byxor.

Hon visar också hur jeans med lägre midja får motsatt effekt om målet är att se längre ut.

Annons

– Jag är inte emot jeans med låg midja eller mellanhög midja, ha vilka jeans du vill ha, men det här är för att visa att hon ser kortare ut för att det klippet av henne på mitten, säger hon till en bild på en lång modell som bär jeans med medellåg midja.

Lodräta linjer eller sömmar på benen

Om dina byxor har revärer, sömmar eller bara ett lodrätt linjemönster så kommer det hjälpa benen att se längre ut. Det finns också jeansmodeller som har en söm framtill på benet – detta hjälper också benen att se längre ut.

Annons
Shea Whitney med jeans.

Bodys med polokrage

Tunna trikåtoppar med polokrage, och gärna i bodyformat som går innanför byxorna eller kjolen, ger ett intryck av en längre överkropp, och får dig att se lång och ståtlig ut.

– Folk pratar inte riktigt om det här plagget för det här syftet, men jag tycker att bodys med polokrage omedelbart ger intrycket av att förlänga hela överkroppen och få halsen att se längre ut.

Shea Whitney är modeprofil på Youtube.

Undvik längre och lösare toppar

Modeprofilen tipsar inte bara sina 1,5 miljoner följare om vilka plagg som gör att man ser längre ut – också om plaggen som ger motsatt effekt, som kan vara bra att undvika.

Annons

Att ha toppar som slutar mitt på kroppen och sitter lite lösare hjälper inte kroppen att se längre ut än den är. I stället klipper det av kroppen på mitten, och får en att se kortare ut än man är. Vill du ge intrycket av att du är längre så ska du därför undvika just den typen av toppar och blusar.

Shea Whitney är modeprofil på Youtube.

Källa: Youtube.

Annons