Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Slipp bli besviken när du shoppar online – smarta knepen

01 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPexels.
Att shoppa kläder online kan vara lite av ett lotteri – antingen sitter plaggen kanon, eller så ser de inte alls ut som på bilden.
Med ett kritiskt öga på sajterna kan det gå att få en hint om huruvida kläderna du är sugen på kommer sitta snyggt i verkligheten också.
Här är smarta knepen för att slippa bli lurad av affärens bilder!
Annons
Kronprinsessan Marys bästa modeögonblickBrand logo
Kronprinsessan Marys bästa modeögonblick

Plagget visas utan modell

Kläder som fotas utan att sitta på en modell kan lätt bli en besvikelse när du får hem din beställning. Den typen av produktbilder gör det mycket svårare att få en uppfattning om hur plagget kommer sitta på dig, och om det kommer passa din kroppstyp.

Modellen har en onaturlig pose

Visst, vi är vana vid att modellerna står i mer excentriska poser i modemagasinen eller lyxmärkenas kampanjer, men när vi handlar på nätet vill vi att modellerna står så vi ser hur plaggen ser ut. Försöker sig sajterna på underliga poser så är det rimligt att bli lite misstänksam – vad försöker de dölja för oss som handlar?

Modellens kroppsform är annorlunda mot din

Kläder som är gjorda för långa personer kommer antagligen inte sitta lika bra om du är kortare – eller tvärtom. Eftersom många modeller är just långa och smala kan det vara svårt att förstå hur plagget kommer sitta om man själv är kort och kurvig. En av många anledningar att förespråka mer mångfald bland modeller!

Annons

Detaljer täcks upp

Täcker fotomodellen upp klädernas detaljer med sina händer eller kanske en väska? En hand över ringningen, eller i midjan? Då kan det vara ett sätt att dölja plaggens mindre lyckade detaljer.

Hela plagget visas inte

Är bilden beskuren så att du bara ser till knäna på byxdressen du tänkt köpa, eller inte ser var klänningen slutar på modellen? Risken för besvikelser ökar om vi inte kan få en tydlig uppfattning på hur plagget ser ut när vi köper det.

Plagget paras med något färgglatt

Ibland är det svårt att förstå sig på stylingbesluten på shoppingsajterna, och det är lätt att bli lurad. Stylisterna kan liva upp tråkiga plagg med ett annat som är färgsprakande eller mönstrat, och det är då lätt att tänka att det är så vi också kommer se ut om vi bara köper det ena plagget – fast hela ensemblen skulle behövas för att nå samma look.

Källa: Brightside.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons