Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Slipp synliga behåband med enkla knepet

02 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok, TT.
En behå ska helst bara sitta där den ska och inte synas överhuvudtaget, men ändå är det vanligt att behåbanden sticker fram.
Med det här smidiga knepet döljer du enkelt dina behåband – oavsett hur din urringning ser ut.
Annons
TV: Så vårdar du dina kläder bästBrand logo
TV: Så vårdar du dina kläder bäst

Att bära behå är en del av vardagen för de flesta kvinnor, men det betyder inte att de är helt oproblematiska. Snarare är det vanligt att vi måste brottas med underklädesrelaterade komplikationer varje dag – antingen sitter behå:n obekvämt eller så har vi har svårt att hitta rätt storlek. En annan vanlig utmaning är hur man ska göra för att behån inte ska synas under plagg med speciella skärningar.

Nyligen blev Tiktok-användaren Kristina Kacheeva viral när hon visade hur du på enklast sett modifierar en behå så att den går att bära under klänningar eller toppar med öppen rygg (något du kan läsa om här). Nu är Kristina tillbaka med ett nytt behåtips som redan har setts av en halv miljon människor.

Annons

Visar enkla knepet

Videon tar upp ett av de vanligaste problemen behåbärare har, nämligen synliga band när man bär toppar med bredare ringning. I klippet visar Kristina hur hon tar ner behåbanden från axlarna och förlänger dem så långt hon kan. När hon har gjort det gör hon en ögla av bandet som hon trär armen igenom. På så sätt sitter behån där den ska, men banden håller sig på plats längre ut på axeln, och syns alltså inte trots den bredare ringningen.

Ett enkelt tips att ta till om du märker att banden syns under dagen utan att du märkt det när du klädde på dig på morgonen – eller om du av någon anledning inte tycker om att använda behåar utan band.

5 tips för att ta hand om din behå

  1. En behå håller inte för alltid. Uppdatera behå-garderoben regelbundet och se till att du har rätt storlek.
  2. Tvätta behån efter cirka tre dagars användning. Det är skonsammare att handtvätta, framförallt om det är bygelbehå.
  3. För att tvätta i tvättmaskin så är det viktigt att alltid lägga behån i en tvättpåse, för att skydda mot onödigt slitage.
  4. Genom att inte använda samma behå flera dagar på raken, kommer textilfibrerna lättare kunna återhämta sig. Vilket gör att behån kan behålla sin form och hålla längre.
  5. Se till att ha ett antal behå:er som passar till olika kläder.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Se också: Detaljerna som får din stil att se mer exklusiv utBrand logo
Se också: Detaljerna som får din stil att se mer exklusiv ut
Annons