Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Så slipper du att underkläderna syns igenom dina vita kläder

04 jul, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
På sommaren är vi många som plockar fram vita, tunna plagg ur garderoben – något som också är en stor trend i år.
Men hur gör man för att slippa synliga trosor genom byxorna eller klänningen?
Feminas moderedaktör Michelle Lannerhjelm ger sitt bästa tips för osynliga underkläder!
Annons
Sommarmode i Rom - Behind the scenesBrand logo
Sommarmode i Rom - Behind the scenes

Nu när sommarvärmen är här så är det många som gärna klär sig i vita plagg, gärna i tunna och luftiga material. Vita linnebyxor, tunna vita klänningar och vita bomullskjolar är plagg som återfinns i många garderober, och som dessutom är trendigt i sommar.

Fashionistan Hailey Bieber inspirerar miljontals människor världen över med sin snygga och stilrena klädstil, men det var nog en del som reagerade på när hon syntes ute på gatan i en tunn vit klänning – och hennes vita underkläder lyste igenom tyget.

Hailey Bieber i tunn klänning.
Hailey Biebers underkläder syns igenom den tunna, vita klänningen.

Eftersom Hailey Bieber har stylister och är modell kan man gissa att de synliga underkläderna var ett medvetet val, men det är inte alla som vill ha den stilen.

Annons

Så slipper du synliga underkläder

Feminas moderedaktör Michelle Lannerhjelm konstaterar att underkläder som syns igenom tunna, vita plagg är något som många kämpar med, och tänker fel kring.

– I sommar ser vi mycket av vita plagg i luftiga material, så som linnebyxan eller den vita sommarklänningen. Underklädestrenden är en grej, där modehusen visar vägen för en tydlig ”see through”-look med synliga underkläder, men många gör det omedvetet. När man bär vita plagg så är det lätt att tänka ”vitt plagg – vita underkläder” – men icke! Vitt syns mer än vad du tror, säger Michelle Lannerhjelm.

Vad ska man då göra för att underkläderna inte ska synas? Det finns ett enkelt svar, som känns självklart när man hör det.

– Om du inte vill köra all in på underklädestrenden, satsa i stället på hudfärgade underkläder, gärna en nyans som är nära din egen hudton, säger Michelle Lannerhjelm.

Annons