Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Smarta behåknepet – därför ska du ha den här färgen under vita kläder

15 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube, TT.
I de flesta fall vill vi inte att behån ska synas igenom våra kläder, och speciellt inte när det är dags att bära vitt.
Men en färg på behå fungerar i alla lägen, och kallas till och med för modeindustrins bäst bevarade hemlighet.
Här är anledningen till att du behöver mer än en svart och vit behå i garderoben!
Annons
Video: Bh-skolan med FeminaBrand logo
Video: Bh-skolan med Femina

Med rätt kunskaper går det att dölja en behå under vilket plagg som helst, oavsett färgskala. Många av oss tror nog att det räcker med att ha en svart och en vit behå, och möjligen en hudfärgad också, i underklädeslådan. Men faktum är att vi är många som skulle behöva gå och shoppa en mörkröd behå.

Under vita plagg finns det nämligen ingen färg som gör behån så osynlig som en lite djupare röd färg. Med en sådan under din vita skjorta eller krispigt vita t-shirt kommer ingen kunna se din behå.

Behå-experten Nicola Crook, grundare av ett behåföretag och expert på hur behåar ska sitta, delar med sig av sina bästa tips i en video på Youtube, och går grundligt igenom hur du ska tänka när du bär vita kläder.

Annons

Därför fungerar det oväntade behåknepet

Många tror att det är bra att ha en vit behå under en vit topp, men det gör bara att behån lyser igenom det vita plagget. Nicola menar att många som är ljushyade kan ha en behå nära deras hudton när de bär vita plagg, medan mörkhyade personer kan ha en svart behå utan att det syns igenom.

Men allra bäst är ändå den röda behån, och Nicola kallar den för ”en av modeindustrins bäst bevarade hemligheter”. Varför fungerar den röda behån så bra då? Jo, det finns faktiskt en enkel förklaring. Oavsett hudfärg så har nästan alla människor en lite rosa eller röd ton i huden, vilket då gör att en röd behå blir osynlig under vita plagg. En röd behå kan också bli osynlig om du har plagg som är lite genomskinliga, oavsett om de är vita eller i en annan färg.

Nicola visar att röda behåar är perfekt under vita kläder.
Annons
Se också: Fem favoriter från Femina – underklädesspecialBrand logo
Se också: Fem favoriter från Femina – underklädesspecial
Annons