Slow Fashion Week Stockholm 2023
Behind the scenes Femina: Hållbart sommarmode
0:43

Efter reklamen: Behind the scenes Femina: Hållbart sommarmode

(0:43)

Slå på ljud

Under vecka 35, mellan den 30 augusti–2 september, kan du besöka Slow Fashion Week i Stockholm för första gången.

Det är Green Communication – en agentur som fokuserar på hållbarhet – som står bakom veckan och bjuder in till dagar fyllda av workshops, utställningar, samtal och modevisningar. Syftet är att lyfta ämnet hållbart mode, och inspirera till en mer medveten klädkonsumtion.

– Jag vill med Slow Fashion Week inspirera och informera fler att sakta ned sitt konsumerande av mode. Jag tror inte på pekpinnar, utan på att man blir inspirerad och får kunskap på ett sakligt sätt i en informativ miljö, säger Maria Ingels Carlsson, VD och grundare för Green Communication, till Femina.

Maria Ingels Carlsson från Green Communication
Foto: Emma Tull

Starka budskapet bakom Alice Bah Kuhnkes klänning på ELLE-galan 2023

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Så besöker du Slow Fashion Week i Stockholm

Nu är veckan i full gång, och några axplock från kalendern är exempelvis ett panelsamtal med Alice Bah Kuhnke och Hållbara Sara, en Q&A med Sara Wimmercranz och en modevisning signerad Peter Englund. Dessutom anordnas en visning med Golden Age Models, samt två visningar under lördagen – en för jämställdhet och jämlikhet, och en med re-design, vintage och secondhand.

– Vi har fått en ofattbart stor respons och ser fram emot vad denna vecka och kommande Slow Fashion Weeks kommer kunna göra för påverkan för mode- och klädindustrin och för människors inställning till fast fashion, berättar Maria Ingels Carlsson vidare.

Är du sugen på att besöka Slow Fashion Week? De allra flesta evenemang är öppna för alla, och äger rum på Sergelgatan 14 i Stockholm.

Mest läst