Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Tunna scarfen – eleganta accessoaren som lyfter hela din look

25 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Elsa Hosk och Matilda Djerf.
Är du ute efter säsongens allra mest chica accessoar – då är det den tunna scarfen du ska plocka fram.
Efter att ha synts på modevisningarna har svenska modeikoner som Elsa Hosk och Matilda Djerf gjort den tunna halsduken till vinterns snyggaste trend.
Annons
Double Denim - så stylar du trendenBrand logo
Double Denim - så stylar du trenden

Det är kanske inte halsduken som värmer allra mest – men den tunna scarfen är helt klart hetast bland vinterns accessoartrender. Ofta förknippad med både 70-talsmode och 90-talets trender har nu den smala halsduken hittat tillbaka in i värmen, och blivit en favorit hos några av våra största modeikoner.

Märken som Acne studios, Boss, Roberto Cavalli och Saint Laurent har alla haft med en smala scarfen på sina modevisningar, både för höst/vinter-säsongen så väl som vår/sommar 2024.

Feminas moderedaktör Michelle Lannerhjelm tycker om den eleganta trenden, och menar att den går att anpassa efter ens egen stil.

– Det är tydligt att 90-talets it-scarf gjort en storslagen comeback. Vi ser den prydd på inspirerande modefantaster och modehus som Bluemarine, Emporio Armani och Boss. I butikerna finns det ett fång av varianter att välja bland, vare sig det gäller festlig strass till minimalistisk vardag. Eller varför inte gräva fram något du har hemma. Kanske har du ett härligt tyg du tycker om från ett gammalt plagg eller ett silkesband från en tidigare present? Var kreativ och sätt din prägel på det!

Annons

Svenska modeprofilerna älskar trenden

Två av Sveriges internationellt mest hyllade modeprofiler – supermodellen Elsa Hosk och designern och influencern Matilda Djerf – har båda fallit för den eleganta trenden. Elsa Hosk, som har över 8,7 miljoner följare på Instagram har flera gånger valt att styla sina nyskapande looks med en tunn stickad halsduk, ofta ton i ton med hennes jacka eller övriga kläder. Elsa Hosk tycker så mycket om trenden att hon också designat smala scarves till sitt eget märke, Helsa.

Matilda Djerf, som kanske har sin främsta fanskara på Tiktok men också har över 3 miljoner följare på Instagram, har valt en somrigare approach till trenden – hon har matchat vit skjorta med en tunn vit scarf i bomull eller silke.

Annons