Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Smarta behåknepet för dig med stora bröst

27 maj, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt, PEXELS
Har du stora bröst? Se hit! Här är behåtricket som gör att du kan ha på dig vilka plagg som helst – och ändå ge dina bröst det stöd de behöver.
Annons
Fem favoriter från Femina – sömnspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – sömnspecial

Det är många kvinnor som har en lite större byst. Alla former och storlekar på brösten är förstås vackra, och klär i allt. Men många med större bröst kan ändå välja bort vissa plagg som kräver att man inte har behå, eller att behån inte syns. Axelbandslösa plagg exempelvis, eller halterneck. Anledningen? Många med stora bröst vill helt enkelt ha det stöd som rätt behå ger. Man vill inte kompromissa då det kommer till bra support för bysten.

Väljer du bort plagg ibland, på grund av dina stora bröst? Då ska du läsa vidare. Vi har nämligen koll på ett behåknep som får dessa ”problem” att försvinna. En gång för alla!

Stylisterna Millie Rich och Hannah Thistleton har delat med sig av sina bästa tips med syftet att guida alla med större byst till att kunna ha på sig alla plagg de vill... Först och främst: släng inte din gamla behå! Millies och Hannahs tips är nämligen helt gratis, bara du adderar en gammal bysthållare till ekvationen.

Annons

– Du behöver inte vara kunnig inom sömnad och DIY för detta hack, berättar Millie Rich för The Sun.

Hon fortsätter:

– Det du gör är att helt enkelt sy in din gamla bh i en klänning utan rygg. På så sätt får du inbyggt stöd. Klipp av axelbanden och sy i den för hand i vilken klänning som helst.

Behån som passar alla plagg

Gillar du inte att sy? Då kan du istället satsa på behån med axelband som går att justera efter olika plagg, den så kallade multiwaybehån.

– En multiwaybehå kan enkelt göras om till flera olika typer av behåar. En enkel ändring av remmarna och du kan ha den till plagg med halterneck, enaxlade klänningar eller helt axelbandslösa kläder, säger Hannah Thistleton.

Både Millie och Hannah lägger till att multiwaybehån är perfekt för alla med riktigt stora bröst. Den är dock inte optimal om det plagg du ska bära är helt öppet i ryggen. Beroende på hur plagget är skuret kan du också behöva addera en så kallad converter till din behå.

Så ska du bära din behå

Vill du investera i en ny behå? Se då till att du bär den på rätt sätt!

– Du ska inte behöva bära helt nya behåar på någon annan hake än den allra yttersta. Det ger dig det allra bästa stöder. Med tiden, när resåren sträcker sig, kan du dock flytta upp till en hake längre in, berättar Hannah Thistleton.

Annons