Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

8 mode- och skönhetsmissar som vi alla bör undvika

27 maj, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt.
Smaken är som baken brukar man ju säga. Och visst stämmer det. Men det finns några mode- och skönhetsmissar som vi alla mår bra av att undvika – eller i alla fall ha koll på.
Annons
Fem snackisar från veckan som gåttBrand logo
Fem snackisar från veckan som gått

Mode och skönhet är två saker som är väldigt personliga för var och en av oss. Vi har alla olika åsikter, preferenser och smaker. Vissa människor gillar färg medan andra föredrar mörkare toner. Vissa älskar högklackat medan andra gillar lågskor. Men visst finns det ett par missar som vi alla riskerar att göra, om vi inte håller koll. Här är några saker du kan hålla reda på – eller i alla fall veta om. Sedan väljer du givetvis själv om du vill ta till dig dem eller inte. Det någon ser som en miss kanske en annan ser som en hit...

Deodorantfläckar

Ja, vi har väl alla varit där... Man har tagit på sig en svart tröja, eller klänning, och plötsligt har man vita fläckar över hela plagget. På grund av ens deodorant. Men visst finns det en lösning. Välj en deosort som inte ger fläckar. Har du ändå fått en fläck? Satsa på detta knep: badda det drabbade området med lite tvättmedel och blötlägg sedan plagget.

Annons

Ett annat tips är att badda området med ättika utspädd med vatten och gnugga mot området som har deofläckar. Vänta inte! Ju snabbare du behandlar en fläck desto lättare går den också bort.

Skor som är fel storlek

Skor i rätt storlek är ett måste. Särskilt då det gäller sandaler med en högre klack. Sådana skor är inte bara obekväma utan kan också skada dina fötter. Men visst finns det några riktlinjer att gå efter då du provar ut en sko: sandalerna är för små för dig om tårna är inklämda och sticker ut, utanför sulan.

Annons

Hälen ska inte heller sticka ut utanför sulan. Det är också vara värt att vara uppmärksam på skons bredd – din fot bör inte vara bredare än sulan.

Linjer och ojämnheter efter brun utan sol

Många människor älskar effekten som en solbränd hud ger. Spraytan eller brun utan sol är ett bra alternativ till en solarium eller vanlig solning, speciellt om man vill ha snabba och säkra resultat. En fejkad bränna kan dock krångla en del. Om man överdriver mängden, eller befinner sig i ett mycket varmt rum kan fejkbrännan ”läcka” och lämna märken på huden och/eller kläderna.

Annons

För att undvika detta rekommenderar experterna att man applicerar produkten precis före det att man vill att den ska synas: ett bröllop, eller ett event eller liknande.

För långa ärmar

Alltför långa ärmar kan få vem som helst att se ut som ett litet barn, plus att det kan vara väldigt opraktiskt. Lösningen? Rulla upp ärmarna på ett moderiktigt sätt, det är både coolt och bekvämt. Eller vänd dig till en bra skräddare för att få ärmarna i en perfekt längd.

Annons

Foundationmärken vid hårfästet

Vi har nog alla varit med om att ha bråttom och av misstag få lite foundation på håret. Det finns dock en lösning: applicera en tunnare mängd foundation i pannan och låt den fadea ut precis innan håret börjar.

Foundation som inte matchar din hudton/krämer som gör dig vit

Vi har alla gjort oss skyldiga till att ha en foundation som inte matchar våra halsar, men det finns värre krämmisstag. Vissa produkter som innehåller SPF kan få dig att se vit ut på bilder – på grund av krämernas skyddande ingredienser.

Annons

Lösningen? Om du vet att du kommer att fotograferas, välj solskyddsmedel eller foundations som har mindre SPF än vanligt. Men hoppa inte över på solkräm helt!

Läppstift som ”läcker”

Rött läppstift och röda läppar lockar alltid till sig uppmärksamhet. Men se upp med läppstift som läcker och flyter ut. Det kan snarare förstöra din look än höja den! Innan du applicerar läppstift på dina läppar, se till att de är tillräckligt återfuktade, annars blir färgen ojämn.

Annons

Innan du applicerar smink är det också bra att exfoliera huden på läpparna och använda ett närande balsam, du bör också applicera concealer runt läpparna för bästa resultat.

För tjocka lösögonfransar

Ögonfransförlängningar har blivit väldigt populära, och de gör dina ögon mer uttrycksfulla och öppna – på ett kick.

Du bör dock ta det lugnt med tjockleken. För långa eller fluffiga ögonfransar är inte det bästa valet, det kan snarare få din blick att se en smula sömnig ut.

Annons